Może to wynikać, z tego, że składając wniosek w kwietniu również na maj, nie mogli złożyć oświadczeń dotyczących przyszłego miesiąca.jnnk pisze: ↑22 kwie 2020, 14:33Mam jedno pytaniem odnośnie programu...
Wszyscy wnioskodawcy, którzy złożyli wnioski w systemie SOW wnioskują o dofinansowanie od razu za 3 miesiące = 1.500 zł. Zgodnie z zasadami programu adresaci programu składają wnioski w miesiącu kwietniu za dwa miesiące (marzec, kwiecień), a na kolejny miesiąc (maj) powinni złożyć odrębny wniosek - w sytuacji, gdy dojdzie do dalszego zawieszenia placówki.
Czy sprawdzając kompletność wniosku informujecie w SOW, że wniosek do poprawy (w sensie, że powinni wnioskować o 2 miesiące) czy wnioskować mogą o ile chcą a wypłata adekwatnie do sytuacji?
Ja osobiście wychodzę z założenia, że wnioskować mogą o ile chcą, wypłacimy tyle ile się należy przy rozpatrywaniu wniosku, pytam bo rozmawiając z innymi pracownikami PCPR traktują to jako WNIOSEK DO POPRAWY (wnioskodawcy poprawiają ilość miesięcy na dwa).
Jednak dla przykładu na zaoaptrzenie ktoś wnioskuje mi o np. 5.000 tys do aparatu słuchowego a ja mogę wypłacić jedynie 1.200... i wnioskodawca nie zmienia tej kwoty wnioskowanej. W sprawozdaniach też ujmujemy kwoty wnioskowane i kwoty wypłacone.
Jak do tego podchodzicie?
Z góry dzięki za odpowiedź.