MODUŁ III - pomoc PFRON w związku z epidemią - PFRON - zadania powiatów

Strona 7 z 15    [ Posty: 143 ]

Napisano: 07 maja 2020, 18:22

Podobno chcą w przyszlosci zeby to wszystko wspolpracowalo z księgowościa ale na ten czas nic mi nie wiadomo zeby laczyc sie z ksiegowoscią albo z bankiem. Chyba ze ktos do tego doszedl juz.
Oleśka
Stażysta
Od: 09 gru 2016, 10:19
Zajmuję się: Aktywny Samorząd

Napisano: 07 maja 2020, 22:47

było na szkoleniach w Wawie, na pewno jest gdzie pokazane na filmach w elerningu; mniej więcej to jest tak, że generuje się plik do programu co mają księgowe, nie opiszę co i jak po kolei, bo to było pól roku temu chyba i nie pamiętam
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 08 maja 2020, 7:56

jak rozmawiałam z Panią z pfron to mówiła,że żadnych umów. Tylko złożony wniosek weryfikacja i pismo o podjętej decyzji. Nie ma żadnych dodatkowych wymagań. Potem do rozliczenia załącznik wypełniony który jest dołączony do umowy i potwierdzenia przelewów. Taką uzyskałam informacje.
Oleśka
Stażysta

Napisano: 08 maja 2020, 7:57

jak rozmawiałam z Panią z pfron to mówiła,że żadnych umów. Tylko złożony wniosek weryfikacja i pismo o podjętej decyzji. Nie ma żadnych dodatkowych wymagań. Potem do rozliczenia załącznik wypełniony który jest dołączony do umowy i potwierdzenia przelewów. Taką uzyskałam informacje.
Oleśka
Stażysta

Napisano: 22 maja 2020, 10:47

To ja zapytam czy macie już opracowane pismo przyznające dofinansowanie ? i czy w ogóle już wypłacacie u nas umowę odesłali nam w tym tygodniu (Oddział) i są już pieniądze na koncie a poza tym są straszne naciski na wypłatę tych środków. Nikt nie bierze pod uwagę, że oprócz Modułu III mamy jeszcze sprzęt, turnusy a w związku z tym że u nas sesja z podziałem środków była pod koniec kwietnia dopiero teraz możemy te wnioski rozpatrywać.
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 22 maja 2020, 14:19

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie we ................... informuje, że zostało przyznane Pani/ Panu pomoc finansowa w ramach modułu III programu ,,Pomoc osobom niepełnosprawnym poszkodowanym w wyniku żywiołu lub sytuacji kryzysowych wywołanych chorobami zakaźnymi” za dwa miesiące, w wysokości 1000,00 zł.
Środki zostały przekazane na konto PKO ..................................
Pomoc finansowa została wypłacona za miesiące- marzec, kwiecień 2020 r, ponieważ wsparcie nie może obejmować miesięcy przyszłych. W celu uzyskania pomocy za miesiąc maj, należy złożyć kolejny wniosek.
PCPR-NOWA
Praktykant
Od: 06 kwie 2020, 11:02
Zajmuję się: PFRON- Rehabilitacja społeczna

Napisano: 01 cze 2020, 20:42

Mam pytanie.
1.Jeżeli chodzi o SOSW to przyznajmy tylko i wyłącznie wychowankom czyli tym co są w internacie tak?
2. Jaki jest termin rozpatrzenia wniosku? W kierunkach działań napisane jest, że wnioski rozpatruje sie na bieżącą. Biorąc pod uwage fakt innych zadań raczej nie jest realne w moim przypadku wyrobic sie w 30 dni.

Z góry dziękuję za odpowiedź
jnnk
Stażysta
Od: 02 lip 2019, 19:21
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON

Napisano: 03 cze 2020, 12:02

Czekamy na podpisanie umowy i na środki i nie wiem co robić z wnioskami złożonymi w kwietniu od razu na 3 miesiące. Czy wypłacić im za dwa i napisać że mają złożyć nowy wniosek na maj, czy wysłać im załącznik do podpisania (oświadczenia na maj) i dopiero jak uzupełnią oświadczenia to wypłacić całość? jak robicie?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 04 cze 2020, 7:53

lena8 pisze:
03 cze 2020, 12:02
Czekamy na podpisanie umowy i na środki i nie wiem co robić z wnioskami złożonymi w kwietniu od razu na 3 miesiące. Czy wypłacić im za dwa i napisać że mają złożyć nowy wniosek na maj, czy wysłać im załącznik do podpisania (oświadczenia na maj) i dopiero jak uzupełnią oświadczenia to wypłacić całość? jak robicie?
Nie wiem czy jest na tym forum ktoś z Krakowa, jeśli tak to pozdrawiam ;)
Wczoraj przez przypadek trafiłam na stronę MOPS w Krakowie i tam mają trochę załączników do tego modułu III, można sobie podejrzeć ;)
MarysiaZ
Praktykant
Od: 31 sty 2020, 9:36
Zajmuję się: DRS

Napisano: 04 cze 2020, 16:07

lena8 pisze:
03 cze 2020, 12:02
U nas decyzja jest na 2 miesiące i piszemy, ze za miesiąc maj trzeba złożyć odrębny wniosek.
leon
Referent
Od: 06 lis 2017, 15:18
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd

Strona 7 z 15    [ Posty: 143 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem