muszę się pożalić - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 28 kwie 2015, 7:33

Kik pisze:ja w sumie to tak bardzo nie narzekam, zarabiam po 10 latach pracy w ŚR 2100 netto, plus 13-stki, nagrody, wczasy pod gruszą i nazbiera sie w skali miesiąca dodatkowo 400 zł.
Jak mówią, jeżeli komuś dobrze to siedzi cicho.

Wniosek wyciągnijcie prosty, sam mimo, że jestem "urzędnikiem" jestem za zmniejszeniem liczby urzędników i tej całej pieprz... biurokracji.
A możecie to zmienić już za kilka dni przy wyborach, żeby później nie było znów ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 28 kwie 2015, 7:35

Co za populistyczne korwinistyczne pierdololo, rynce opadajo...
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 7:39

pracuje w rodzinnych 8 rok ja też jestem sama na śr fa i inne zarabiam koło 1700 netto w porównaniu zarabiają mniej i więcej zawsze chciałoby się więcej i uważam że ponieważ sama muszę to wszystko robić powinnam zarabiać więcej ale cóż ...
a co do biurokracji moim zdaniem ponieważ wszyscy jesteśmy równi to np na wniosek rodzica każdy powinien na dziecko dostawać rodzinne bez dochodów kryterium wniosek decyzja do 18 roku i mniej papierów i każdy byłby zadowolony .... marzenie ale za to ile mniej papierów no i urzędników bo do zrobienia list wypłat aż tylu nie było by nas potrzebnych
asiak

Napisano: 28 kwie 2015, 7:40

Iks pisze:Co za populistyczne korwinistyczne pierdololo, rynce opadajo...
Nie głosuję na Pana Korwina ;P
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 28 kwie 2015, 7:44

asiak pisze:pracuje w rodzinnych 8 rok ja też jestem sama na śr fa i inne zarabiam koło 1700 netto w porównaniu zarabiają mniej i więcej zawsze chciałoby się więcej i uważam że ponieważ sama muszę to wszystko robić powinnam zarabiać więcej ale cóż ...
a co do biurokracji moim zdaniem ponieważ wszyscy jesteśmy równi to np na wniosek rodzica każdy powinien na dziecko dostawać rodzinne bez dochodów kryterium wniosek decyzja do 18 roku i mniej papierów i każdy byłby zadowolony .... marzenie ale za to ile mniej papierów no i urzędników bo do zrobienia list wypłat aż tylu nie było by nas potrzebnych
A jakbyś była na moim miejscu, zarabiała około 1290 zł na rękę, miała hipotekę, wykańczanie tego mieszkania z hipoteką i żonę bez pracy bo Władza rozdaje między sobą stołki dla osób i tak zamożnych nie patrząc na osoby chętne do podjęcia każdej pracy.
Może lepiej się zwolnię z pracy, zrobię dziecko, zasadzi mi alimenty żona, zrobię niepełnosprawność dziecku i wtedy wyjdę lepiej na tym dużo a dodatkowo będę na czarno dorabiać i tak mając około 1600 zł w kieszeni z OPSu
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 28 kwie 2015, 8:05

ale ja też mam kredyt na mieszkanie dwójkę dzieci opłaty i jeszcze dojeżdżam 15 km w jedną stronę i jakoś też musimy sobie radzić mąż zarabia i dzięki niemu jakoś dajemy rade ale kogo to obchodzi ... nikogo, nie ja to kto inny ...
mnie tez wkurza że osoby które nic nie robią u mnie ( np matka bierze śp rodzinne i inne a synek w ośrodku od poniedziałku do piątku ) mają więcej kasy niż ja za cały miesiąc pracy do tego dojechać i co mam zrobić zwolnić się ? zawsze to praca i zawsze wiem że dostane wypłatę ... jest jaka jest ale jest
asiak

Napisano: 28 kwie 2015, 8:41

ja nie mam dzieci, pracuję w śr od 2012 r. i mam netto jakieś 1400 do tego 3 kredyty
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 8:42

bez kredytów to my nic nie zdziałamy a każdy chce żyć na jakimś poziomie ... taki kraj
asiak

Napisano: 28 kwie 2015, 8:50

i się dziwią że po maturze młodzi chcą wyjeżdżać ... ale to się dziwią przed wyborami tylko :)
asiak

Napisano: 28 kwie 2015, 8:51

asiak pisze:i się dziwią że po maturze młodzi chcą wyjeżdżać ... ale to się dziwią przed wyborami tylko :)
też się nad tym zastanawiam
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 4 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x