muszę się pożalić - Świadczenia rodzinne

Strona 9 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 28 kwie 2015, 16:17

kronos79 pisze:Są też jednak gminy, które 3% traktują tylko jako część budżetu i miasto swoje dokłada, choćby ze środków odzyskanych od dłużników.
To jest ogólnie fajny temat, bo w pierwotnej wersji ustawy zmieniającej ustawę o FA, oprócz likwidacji egzekucji administracyjnej (która to założenie się ostało do tej pory, ale jakoś nie może wejść w życie), było obligatoryjne wykorzystanie odzyskanych środków na koszty obsługi organu :) W kolejnych wersjach wrócili do zapisów obecnych, czyli, można dać, ale nie trzeba. No to nie dają. U nas już 10-15% z tych wpłat zrobiłoby różnicę odczuwalną, a 30% to już by była bajka. No ale lepiej dać nagrody w UM - po co myśleć o osobach dzięki którym są środki na te nagrody :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 7:42

anetag pisze:
Diabolina pisze:
natusia pisze:a można wiedzieć o ile zarabiacie ja od początku w ŚR razem mam 32 lata pracy z wysługa mam 2200 netto :|
Chciałabym tyle. Ja bez wywalczonego dodatku mam trochę ponad 1400 na rękę.
jakiego dodatku, ja ze stażowym mam trochę ponad 1400
Chciałam podwyżkę i napisałam pismo. Na rozmowie w tej kwestii poczułam się ktoś zupełnie niepotrzebny (szkota tylko ze ja tą prace nawet lubię).
W związku z tym ze 3% wykorzystane jest do maxa dostaliśmy dodatek od wójta, w związku z coraz większym zakresem obowiązków (szkoda tylko ze na pół roku z możliwości przedłużenia na cały rok, ale co będzie dalej to nie wiem - pewnie będe pisać kolejne pismo).
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 7:50

Gość pisze:a jaka pensja by was zadowoliła ? bo z 2500 netto tez ciężko wyżyć mając dziecko i kredyt
Spoko bardzo, cieszyłbym się gdyby żona pracowała i razem byśmy mieli tyle na rękę miesięcznie...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 29 kwie 2015, 7:57

Diabolina, a Ty pracujesz w UG czy OPS ? .. ja w OPS to nie mam szans na dodatek od wójta .. a odkąd jest FA to 3% wystarcza tylko tylko na wynagrodzenia .. materiały biurowe etc. z pieniędzy OPS :(
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 8:08

ja jestem sama w gopsie i nawet z tych 3 % by starczyło na nie złe wynagrodzenie ale nie ma woli takiej bo dlaczego mam zarabiać więcej od socjalnych skoro u mnie nic się nie robi :)
asiak

Napisano: 29 kwie 2015, 8:23

W OPS pracuje. Cały czas z koleżanką słyszałyśmy, że walczą o jakieś podwyżki dla nas, ale z tej walki poza tymi słowami nic nie wynikało. Po piśmie o podwyżkę to z tego co wiem to nawet księgowa była coś negocjować dla nas. No i sie udało. Tylko ze to za starego wójta, teraz jest nowy i będę pewnie musiała znowu się o swoje prosić.
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Strona 9 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x