Ja to doskonale rozumiem, bo słyszę podobne argumenty. Albo nie ma środków, albo nie ma woli, bo zaraz inni podniosą głowy i wyciągną ręce.Iks pisze:Kronos, to nawet nie chodzi o dostatnie życie, tylko, żeby po prostu Ci nie pluli w twarz poziomem wypłaty. Wiadomo, że można dorobić inaczej i jakoś sobie na te wakacje w tropikach odłożyć, ale jednak władze u nas się cieszą i chodzą dumne, że mają w końcu specjalistów przy ZR, a płacą im tak jak stażystom albo tym matołom wcześniej (dyscyplinarnie wyleciało 3/4 działu). Przestałbym marudzić gdybym na swoim stanowisku zarabiał podobnie jak inspektorzy w urzędzie, co więcej - jest z czego nam dołożyć, tylko nie - bo nie. I to wkurza najbardziej.
Barmana mam od ukończenia szkoły i 5 lat tak zapierdzielałam i chyba bym więcej nie chciała, no może raz na sto lat tak dla relaksuZjem Ci Chleb pisze:ja dodatkowo założyłem działalności i oprócz tego w weekendy pracuje jako braman/kelner... szkoda że mam mało czasu dla rodziny....
Chciałabym tyle. Ja bez wywalczonego dodatku mam trochę ponad 1400 na rękę.natusia pisze:a można wiedzieć o ile zarabiacie ja od początku w ŚR razem mam 32 lata pracy z wysługa mam 2200 netto
jakiego dodatku, ja ze stażowym mam trochę ponad 1400Diabolina pisze:Chciałabym tyle. Ja bez wywalczonego dodatku mam trochę ponad 1400 na rękę.natusia pisze:a można wiedzieć o ile zarabiacie ja od początku w ŚR razem mam 32 lata pracy z wysługa mam 2200 netto