n.k.
n.k.
Ja nie zakładam nowych n.k.
opieram sie na kartach z policji, zwłaszcza że podczas przeprowadzania wywiadu na pytanie jak sytuacja sie przedstawia po interwencji policji ,mam odpowiedz że przemoc ustąpila, nagle!!
wiec zakładanie takiej karty mija się z celem,
czy robię dobrze????????
opieram sie na kartach z policji, zwłaszcza że podczas przeprowadzania wywiadu na pytanie jak sytuacja sie przedstawia po interwencji policji ,mam odpowiedz że przemoc ustąpila, nagle!!
wiec zakładanie takiej karty mija się z celem,
czy robię dobrze????????
Re: n.k.
ale w jaki sposób się opierasz na kartach z policji? wysyłają do Ciebie informację o sporządzeniu karty, a potem o monitorowaniu sytuacji i jego efektach, czy co? Bo na formularzu za bardzo nie możesz się opierać, a kserować tych istniejących wypełnionych kart to już w ogóle...
ja zakładam po otrzymaniu informacji i założeniu przez policję, chyba, że przyjadę do rodziny i mi powiedzą, że przemocy nie było, tylko na przykład założono niebieską kartę, bo pijany mąż nawrzucał sąsiadowi i ten zadzwonił na policję z wiadomością o \"awanturze domowej\"... niebieską kartę najlepiej jest policjantom założyć, jak nie bardzo wiedzą co zrobić, ale jak jest sytuacja w stylu powyższej, to nie zakładam - sporządzam notatkę, do teczki i finito. Zazwyczaj za chwilę przychodzi info, że policja nk zakończyła
ja zakładam po otrzymaniu informacji i założeniu przez policję, chyba, że przyjadę do rodziny i mi powiedzą, że przemocy nie było, tylko na przykład założono niebieską kartę, bo pijany mąż nawrzucał sąsiadowi i ten zadzwonił na policję z wiadomością o \"awanturze domowej\"... niebieską kartę najlepiej jest policjantom założyć, jak nie bardzo wiedzą co zrobić, ale jak jest sytuacja w stylu powyższej, to nie zakładam - sporządzam notatkę, do teczki i finito. Zazwyczaj za chwilę przychodzi info, że policja nk zakończyła

no wlasnie tak ,jesli będą w środowisku osoba zmówi mi żenie ma przemocy tylko awantura to nie zakładam ,podpinam sobie to ksero co mi wpłynęło z policji,
i po przeprowadzeniu wywiadu ,zaglądam w środowidko i monit. robie tylko notatki służbowe i do teczki
tylko jakie numery nadajemy tym teczkom ,wedle noweji.kancelaryjnej
co to ma byc pracaa socjalna
i po przeprowadzeniu wywiadu ,zaglądam w środowidko i monit. robie tylko notatki służbowe i do teczki
tylko jakie numery nadajemy tym teczkom ,wedle noweji.kancelaryjnej
co to ma byc pracaa socjalna
JJ - można zakładać na starym druku, podpierając się tym, że wedle rozporządzenia odnośnie wywiadu środowiskowego stare druki można stosować do końca 2011
ale jako OPS, nie jako Zespół - zresztą nawet nowe rozp. nie nakazuje sporządzenia formularza NK przez Zespół, a jedynie obsługę procedury i wypełnienie części C 

jasne, tylko że policja jeszcze nie może nam dać swojego formularza - dopiero jak nowe rozp. wejdzie w życie i nowy druk będzie obowiązywał, to będzie się z nim Zespół \"bujał\". Dlatego też dla rozeznania sytuacji w rodzinie pomoc powinna założyć swoją NK... chyba, że sytuacja jest taka, jak napisałam wyżej - wtedy odpisuję policji, że po rozeznaniu sytuacji nie stwierdzono przemocy w rodzinie i nie znaleziono podstaw do założenia Nk przez pracownika socjalnego. Spisuję notatkę, podpinam do tego pisma i finito.
A co do dublowania - jak wejdzie nowe rozporządzenie i nowa niebieska karta, to będzie naście formularzy, bo każdy będzie mógł założyć i wysłać do Przewodniczącego Zespołu, dopiero będzie wesoło, jak nam przyjdzie NK z policji, ośrodka, szkoły, gkrpa i od proboszcza przy okazji, bo każdy będzie chciał się pochwalić, że coś robi i oczywiście mieć tyły kryte w razie większej draki ;P
A co do dublowania - jak wejdzie nowe rozporządzenie i nowa niebieska karta, to będzie naście formularzy, bo każdy będzie mógł założyć i wysłać do Przewodniczącego Zespołu, dopiero będzie wesoło, jak nam przyjdzie NK z policji, ośrodka, szkoły, gkrpa i od proboszcza przy okazji, bo każdy będzie chciał się pochwalić, że coś robi i oczywiście mieć tyły kryte w razie większej draki ;P
miało być: \"chyba, że sytuacja jest taka, jak napisano powyżej\" - chodzi mi o
NK :\" przyjadę do rodziny i mi powiedzą, że przemocy nie było, tylko na przykład założono niebieską kartę, bo pijany mąż nawrzucał sąsiadowi i ten zadzwonił na policję z wiadomością o \"awanturze domowej\"... niebieską kartę najlepiej jest policjantom założyć, jak nie bardzo wiedzą co zrobić, ale jak jest sytuacja w stylu powyższej, to nie zakładam - sporządzam notatkę, do teczki i finito. Zazwyczaj za chwilę przychodzi info, że policja nk zakończyła \"
NK :\" przyjadę do rodziny i mi powiedzą, że przemocy nie było, tylko na przykład założono niebieską kartę, bo pijany mąż nawrzucał sąsiadowi i ten zadzwonił na policję z wiadomością o \"awanturze domowej\"... niebieską kartę najlepiej jest policjantom założyć, jak nie bardzo wiedzą co zrobić, ale jak jest sytuacja w stylu powyższej, to nie zakładam - sporządzam notatkę, do teczki i finito. Zazwyczaj za chwilę przychodzi info, że policja nk zakończyła \"
Oprócz n.k. - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
wniosek z policji
zbiór danych GIODO
okropny wyzysk
choroba psychiczna, przymusowe leczenie
Pouczenie o prawie do złożenia zażalenia
Odmowa zawarcia porozumienia przez przedstawicieli ochrony zdrowia
szkolenia Zapraszamy
Ogólnopolski Kongres Przemoc w rodzinie 2011
zakładac nk. czy nie
Firma szkoleniowa !
odbieranie dziecka z rodzin w których stwierdzono przemoc