na jaki ores bedziecie przyznawac dod. energetyczny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 04 gru 2013, 13:24

zastanawiałam na ile miesiący przynać następny DE,
i raczej byłabym skłonna przynać rację Bajorowi,
i przyznać od 1 maja 2014 do 30 kwietnia 2015

czyli do następnego obwieszczenia w kwietniu 2015

art. 5c ust. 4. Minister właściwy do spraw gospodarki ogłasza, w terminie do dnia 30 kwietnia każdego roku, w drodze obwieszczenia, w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej „Monitor Polski”, wysokość dodatku energetycznego
na kolejne 12 miesięcy\"

ma to swoje plusy... mniej wniosków... ewentualnie pilnować co się dzieje z dodatkiem, i ewentualnnie zrobić wygaśniecie lub uchylenie decyzji

~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 13:26

kmf.... jedyny problem z uzyskaniem zgody wnioskodawcy na zmianę decyzji...
~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 13:28

tak jak wcześniej pisałam.. są 3 wyjścia, każde ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne... (hi... cyt. Wielki Elektryk)

a każdy zrobi jak komu wygodnie...
~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 13:32

małe ww..... czytam i czytam... ale za nic nie mogę znaleźć tego roku kalendarzowego....
rok... i owszem.... 1/12... owszem... ale kalendarzowy???

czyżby czas nadszedł abym zmieniła okulary??? może na różowe...
a może se chyba ketchupem wysmarowałam

~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 13:35

no widzisz... przetarłam okulary i zaraz znalazłam kalendarzowy...

limit na rok kalendarzowy... ale skoro limity nas nie interesują... tylko obwieszczenie... więc....
~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 13:48

koleżanko gorzatko ... jakoś sobie trzeba radzić...... powiedział góral zawiązując but dżdżownicą

~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 13:52

DE należy się tylko wrażliwcom którzy mają prawo do dodatku mieszkaniowego. Z tego jasno wynika, że nie można awansem dawać na przyszłość.
DM masz 6 m-cy a a następnego możesz już nie mieć. Czyli możesz przyznać na okres kiedy prawo do dodatku ma petent, chyba, że masz patent wróżki.
Przy czym oczywiście zawieszenie wypłat DM nie powoduje nieważności decyzji.
~Adam

Napisano: 04 gru 2013, 14:20

ale miłe dziewczyny chodzi mi.że dod. mieszk. jest przyznany od X/13 do III/14r petent przyjdzie w I/14 z wnioskiem o dodatek energ. przyznaję mu od 1.I.14r. do 31.III.14r. czy do 30.04.14r.
~misia

Napisano: 04 gru 2013, 14:37

Adam a ja tak dla draki poczepiam się słówek \"mają prawo do dodatku\" .... a mają go przyznanego to dwie różne zeczy . Jeśli na dzień składania wniosku o DE legitymują się takim prawem na podstawie decyzji o DM.... to domniemając niewinności mogą się takim prawem legitymować przez okres roku kalendarzowego....
~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 14:43

Odbiorca wrażliwy:to osoba, której przyznano dodatek mieszkaniowy ... Zatem dodatek energetyczny przyznajemy na okres przyznania dodatku, nawet trzy razy w roku
~Ryska

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x