Nadpłata za 2020

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
joyd84
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Nadpłata za 2020

Post autor: joyd84 »

Witam, przez zaokrąglenia wyszła mi nadpłata za wywóz nieczystości za rok 2020. Przez to muszę teraz poprawić bilans i wzajemne rozliczenia do bilansu. Od tego roku Gmina nie zajmuje się odpadami, jak teraz najlepiej wyzerować tą nadpłatę. Wystąpić do UG żeby tą nadpłatę przeksięgować na dochody budżetowe.
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Re: Nadpłata za 2020

Post autor: ops2020 »

a jak chcesz poprawić w księgach rachunkowych ? powinny już być zamknięte więc nie ma możliwości ich poprawy, powinni zwrócić na konto nadpłatę i trzeba ująć w dochodach 85219.0940 chyba że masz inne zobowiązania wobec gminy
joyd84
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: joyd84 »

mam jeszcze inne zobowiązania z Gminą np podatek od nieruchomości
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Post autor: ops2020 »

pracowałem w księgowości podatkowej i w takim przypadku prosiłem o złożenie wniosku o zaliczenie nadpłaty na poczet przyszłych należności i gdy nie było ich w podatkach to kontaktowałem się z biurem ds. odpadów i wydawałem w nowym roku postanowienie o zaliczeniu na opł. za śmieci wskazując że do zapłaty mają mniej z rozpisaniem rat i kwot do zapłaty, nie zwracałem nadpłaty na konto
ODPOWIEDZ