nalezny urlop

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
xyx

nalezny urlop

Post autor: xyx »

bardzo proszę o pomoc,
mam uprawnienia do 26 dni urlopu, pracę u nowego pracodawcy rozpoczęłam od 01-02-2014r na 1/2 etatu, proszę o informację ile przysługuje mi urlopu w 2014r
an5

Re: nalezny urlop

Post autor: an5 »

moim zdaniem 12 dni
bronka

Post autor: bronka »

W zależności od tego jak pracujesz:jeżeli Twój dzienny czas pracy wynosi 4 godz. to masz 24 dni urlopu, jeżeli pracujesz np.co drugi dzień po 8 godz. to masz 12 dni urlopu
alina999

Post autor: alina999 »

Nie bardzo rozumiem tego jak pracują 4 godziny dziennie to przysługuje 24 dni a jak 8 godzin to 12 dni. czy w ogóle to przysługuje jej 12 dni urlopu.
anna1212

Post autor: anna1212 »

Przysługuje 12 dni, czyli 96 godzin urlopu. Przy niepełnym etacie urlop najlepiej wybierać godzinowo a nie na dni.
ola23

Post autor: ola23 »

Konkretnie, osoba pracuje 3 dni w tygodniu po 8 godzin świadczy pracę / a podpisuje codziennie /oczywiście pracuje na 1/2 etatu bo jest na urlopie rodzicielskim/ to jak weźmie 3 dni urlopu w tym tygodniu to w liście musi mieć 6 dni. Przy przeliczeniu urlopu już ma zmniejszone dni tj jak miała by 13 dni to po przeliczeniu ma 7 dni.
ODPOWIEDZ