turnus rehabilitacyjny
turnus rehabilitacyjny
pracownik od 03 lipca 2014 przebywa na turnusie rehabilitacyjnym w ramach prewencji ZUS, na liście obecności zaznaczyłam nieobecność usprawiedliwiona płatna - czy prawidłowo? Jeszcze jedno mam pytanie, czy po zakończonym turnusie i przedłożeniu pracodawcy zaświadczenia potwierdzającego pobyt na turnusie mam wypłacić ekwiwalent pieniężny za urlop ? Czy wypłaca się ekwiwalent czy udziela się urlopu wypoczynkowego bo są inne zasady obliczania wynagrodzenia za czas zwolnienia. Proszę o pomoc!!!
Re: turnus rehabilitacyjny
turnus taki jest prawdopodobnie w ramach L-4. NIe wiem o co Ci chodzi z tym urlopem
Jeżeli ten pracowniki korzysta z rehabilitacji w ramach uropu (a istnieje taka możliwość) to ewentualnie zapłacisz średnią urlopową ze zmiennych składników wynagr. a nie ekwiwalent. Ekwiwalent wypłacamy jedynie w przypadku rozwiązania umowy o pracę.

- alanka
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: turnus rehabilitacyjny
Skoro ZUS wysłał to zapewne dostanie zwolnienie lekarskie.
Ja robię nieobecność usprawiedliwiona NIEPŁATNĄ. (lub wypłacam wynagrodzenie i potem koryguję zwolnieniem).
Jak dostaję zwolnienie to koryguje. Wcześniej proszę pracownika o przysłanie zaświadczenia z miejsca odbywania rehabilitacji.
Ja robię nieobecność usprawiedliwiona NIEPŁATNĄ. (lub wypłacam wynagrodzenie i potem koryguję zwolnieniem).
Jak dostaję zwolnienie to koryguje. Wcześniej proszę pracownika o przysłanie zaświadczenia z miejsca odbywania rehabilitacji.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Oprócz turnus rehabilitacyjny - Kadry przeczytaj również:
podstawa chorobowego
wynagrodzenie chorobowe
nalezny urlop
zaległy urlop a chorobowe
urlop
zatrudnienie
Umowa na zastępstwo
umowa po zastępstwie
kto prowadzi kartę dużej rodziny
Z-03 termin!!!!pilne
Kto decyduje o zwiększeniu etatów?