Nasze forum umiera - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 20 maja 2014, 14:52

Ubyło przez to ludzi, którzy tu byli. Też wolałam stare.
t.franek

Napisano: 20 maja 2014, 17:16

Przeca tego chcieliście.
Ja nie piszę bo nie chce mi sie za każdym razem wpisywać nika i cyferki. Nie wiem kto to wymyślił ale musiał to robić po kilku głębszych. Niby nie ma z tym wiele roboty ale zniechęca.
Poza tym jak już mówiłem totalnie pochłonęło mnie GTA Online:)
Skrobnął bym coś na HP ale brakuje świeżych kontrowersyjnych tematów. Nie chcę ciągle pisać o Ukrainie, Smoleńsku i kościele.

Dyskusje mają sens jeżeli są merytoryczne i nie opierają sie jedynie na pyskówkach.
Ślędzę tu wątek o waszych dyżurach po godzinach. Czekam na nie z niecierpliwością.

Podobno wkrótce zajmiecie się klientami PUP-ów i ich ubezpieczeniami w celu odciążenia pracowników urzędów pracy. Chodzi o tę reformę PUP-ów. Cieszycie się?
Adam29

Napisano: 20 maja 2014, 18:06

Chodzi o tych którzy rejestrują się tylko dla ubezpieczenia.
Adam29

Napisano: 20 maja 2014, 18:30

Kwestia przyzwyczajenia ;).
Mnie osobiście odpowiada forum po "przeróbce" :mrgreen:
greentea
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 17:35
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2014, 18:44

Mnie tez już nie chce sie pisać, jakoś nie mogę się odnaleźć na tym nowym forum
Wredna1

Napisano: 20 maja 2014, 18:49

szkoda ..bo Cię polubiałam ( czy polubiłam? ) w ostatniej chwili.

"Kochaj ludzi bo tak szybko "odchodzą" z forum -jakiś Wasz poeta, pisarz powiedział, czy ksiądz nawet..no nie wiem
emilak14

Napisano: 20 maja 2014, 19:29

"panią" znaczy się ..

ps. wiem , wiem ..bez wzajemności
emilka 14

Napisano: 20 maja 2014, 23:15

nikt tu nikogo na siłę trzymał nie będzie. o wiele mniej śmieci w postaci wpisów niektórych powyżej :D
wredna, nie zniechęcaj się tak łatwo, ciebie tu będzie brakować. szybko przywykniesz do nowego layoutu ;)
p..

Napisano: 26 maja 2014, 15:27

Dla wszystkich MAM wszystkiego dobrego uciekajcie do domów, bo już czas ;-)

A co do forum.

A może wzory decyzji dać na "Dysk Google". Na różnych odpłatnych serwisach "prawa" są wzory za sms-y, abonamenty, a jak się potem ściągnie "toto", wtedy żal wyrzuconej kasy, ponieważ albo to stare, albo ubogie, albo pasuje do oświaty, nie do pomocy społecznej.

Natomiast czasem jak się napisze prośbę to dostanie się od "Pani Beaty" super wzór/szymelek, gdzie wystarczy sprawdzić aktualność i już wie się, że to jest dobre - koniec końców i tak każdy który podpisuje "z up." bierze za to odpowiedzialność. Ma się jednak już coś, na czym można tworzyć. Natomiast taki wzór(bez danych, gminy, powiatu, województwa,etc) to coś drogiego dla każdego, kto nie ma radcy prawnego specjalizującego się w pomocy społecznej/świadczeniach rodzinnych na co dzień.

Daleko patrzyć - pamiętacie jak na początku stycznia, a nawet jeszcze w lutym osoby pytały o wzór decyzji przyznającej świadczenia z DOŻYWIANIA.

Ktoś może powie, że jak się wydaje dużą kasę na radcę prawnego, albo na szkolenia to nie będzie się dawać materiałów za free. Tylko czy my, aż tak mamy konkurować i czy każdy ma satysfakcję, że w innym OPS to kontrola wyciągnęła to i to, a my wiemy przecież jak to się robi, ale nie powiemy, nie pomożemy.

Miłego dnia po pracy życzę Wszystkim
teddy

Napisano: 27 maja 2014, 9:43

Bardzo mądre słowa Teddy, wszystkiego dobrego.
xeri

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x