nawarzyłam piwa jak wybrnąć? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 03 mar 2014, 12:17

przyznałam świadczenia niezgodnie z miejscem zamieszkania. rodzina jest tu zameldowana, ale mieszka gdzie indziej. czy zostanę podczas ewentualnej kontroli oskarżona o naruszenie dyscypliny finansowej?
~basia

Napisano: 03 mar 2014, 12:49

co napisała strona we wniosku, jakie miejsce zamieszkania podała?
~Monika

Napisano: 03 mar 2014, 13:19

strona napisała adres zameldowania. a gdyby wpisała adres zamieszkania i ja wypłacałbym świadczenia? to co wtedy?
~basia

Napisano: 03 mar 2014, 13:22

sprawa do uratowania, skoro nie mieszkaja u ciebie to wezwać do złożenia osiadczenia o zamieszkiwaniu i uchylic decyzję, wysłac do gminy na której terenie mieszkają
~??xx

Napisano: 03 mar 2014, 13:48

Daj spokój, jak napisali Ci we wniosku adres zameldowania jako zamieszkania, to kto będzie dochodził gdzie faktycznie mieszkają. Płać do końca okresu zasiłkowego a na nowy okres poprostu nie przyjmuj wniosku.
~Zoja

Napisano: 03 mar 2014, 13:51

ja też zrobiłabym tak jak radzi Zoja
~ewa

Napisano: 03 mar 2014, 14:45

Niech złoży wyjasnienia, gdzie mieszka, moze niekoniecznie warto pytać od kiedy.
Oświadcza, ze aktualnie mieszka w miejscowości X i w zwiazku z tym wnosi o przekazanie dokumentacji do MOPS/GOPS/ w X.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2014, 14:47

jakie przekazanie? Uchylenie decyzji. Brak podstaw do przekazania.
Byleby się papier zgadzał. Rób jak Zoja i dalej pij herbatę
~Elmer

Napisano: 03 mar 2014, 14:58

eeee co sie martwisz ja płaciłam 5 lat ZP a Pan dawno mieszkał w innej gminie sadził ze nie musi nic zgłaszac bo ma nadal adres meldunku u nas i oczywiscie nigdzie wiecej nie ubiegał sie o ZP
napisał do nas za moim wskazaniem prosbe o uchylenie decyzji w zwiazku ze zmiana miejsca zamieszkania i tyle.
~ejaa

Napisano: 03 mar 2014, 14:59

@elmer
no jak jakie
2. W przypadku gdy zmiana podmiotu realizującego świadczenia rodzinne następuje wskutek zmiany w sytuacji osoby otrzymującej świadczenie rodzinne, w szczególności gdy wiąże się ze zmianą miejsca zatrudnienia lub przejściem na emeryturę, rentę, uposażenie rodzinne lub rentę rodzinną, realizację świadczeń rodzinnych przejmuje organ właściwy.

3. W przypadku, o którym mowa w ust. 2, podmiot realizujący świadczenia rodzinne jest obowiązany do niezwłocznego przekazania organowi właściwemu posiadanej dokumentacji dotyczącej osoby otrzymującej świadczenia rodzinne. Podmiot realizujący świadczenia rodzinne pozostawia w swoich aktach poświadczone przez siebie za zgodność z oryginałem kopie dokumentów.

"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x