a na realizowanie decyzji Marszałka to ja mam podstawę prawną. A na realizację decyzji innego wójta (pomijając sytuację realizacji decyzji innego wójta w związku ze sprawą mojego wójta) to ja nie widzę podstawy prawnej.
tu nie masz do czynienia z kk - gdzie obowiązuje zasada, że to co nie jest zabronione jest dozwolone, ale z przepisami gdzie stosujesz kpa - art. 6 - działasz na podstawie prawa i tylko w tym zakresie na jakie prawo pozwala.
Wskaż mi podstawę do realizacji takiej decyzji przez inny organ.
w przypadku koordynacji procedure przekazywania wniosku , uchylaniua decyzji i realizowania decyzji marszalka uregulowano w ustawie...i to jest jedyna sytuacja kiedy organ wlasciwy przekazuje wniosek- a art. 23 a dokladnie precyzuje co jak i kiedy nalezy zrobic, gdyby nalezalo przekazywac wnioski miedzy organami wlasciwymi tez to uregulowano by dokladnie;-)
nie, kwestią sporu jest to, czy ten art. (cały 50 a nie tylko ar. 50 ust. 2, jakby nie istniał 50 ust. 1 bezpośrednio odnoszący się do niego zawarty zresztą w przepisach przejściowych) w ogóle dotyczy przekazywania tych spraw między ośrodkami. Wg mnie nie. On dotyczył przekazywania spraw między zakładami pracy a Ośrodkami (czy jak to tam było w pierwszym okresie)