niebieska karta
Re: niebieska karta
A dla wszystkich, B przekazujesz osobie pokrzywdzonej, C spisujesz z osobą pokrzywdzoną na spotkaniu ZI, D ze sprawcą
A gdzie jest napisane,ze A trzeba skserować i sobie zostawić?Nawet mądre to jest,bo przynajmniej będzie jakiś ślad.
§ 7. 1. Przekazanie wypełnionego formularza \"Niebieska Karta - A\" do przewodniczącego zespołu interdyscyplinarnego następuje niezwłocznie, nie później niż w terminie 7 dni od dnia wszczęcia procedury.
2. Kopię wypełnionego formularza \"Niebieska Karta - A\" pozostawia się u wszczynającego procedurę.
2. Kopię wypełnionego formularza \"Niebieska Karta - A\" pozostawia się u wszczynającego procedurę.
no właśnie jak jest z GIODO skoro powiedzmy szkoła zgłaszając rodzinę na ZI u siebie będzie trzymać NK? Wszystkie dokument powinny być w siedzibie zespołu, a rozporządzenie namieszało 

Jak byście szukali druków nowej niebieskiej karty to dzisiaj udało mi się znaleźć w jednej drukarnii w łodzi.
Dla zainteresowanych przesyłam link do ich strony: www.druki-tanio.pl
pozdrawiam
Dla zainteresowanych przesyłam link do ich strony: www.druki-tanio.pl
pozdrawiam
procedurę rozpoczyna policja i od niej mamy zgłoszenie,
czyli zanim zbierze się zespół lub grupa robocza to pracownik socjalny nie idzie w teren by zbadac sytuacje tylko czeka na zgłoszenie się na zespół ofiary
czy idzie ,
bo rozporządzenie nie mowi o tym
czyli zanim zbierze się zespół lub grupa robocza to pracownik socjalny nie idzie w teren by zbadac sytuacje tylko czeka na zgłoszenie się na zespół ofiary
czy idzie ,
bo rozporządzenie nie mowi o tym
ja bym poszedł bo na zespole musisz miec jakąś NK, a z Policji jej nie dostaniesz
Oprócz niebieska karta - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Plan pracy ZI
szkolenie z pieczy zastępczej
grupy robocze???
Patologiczna rodzina i smutna dziewczynka
budżet na 2012
jaka jest różnica pomiędzy zespołem interdyscyplinarnym a grupą roboczą?
Niebieska Karta-szkolenie dla Zespołów Interdyscyplinarnych
Zespół inerdyscyplinarny w rzeczowym wykazie akt
jak przeżyć za 1500 brutto - solucja partii politycznych
sprawozdanie z Programu Przeciwdzialania Przemocy - do kiedy ?
Niebieska Karta-rozporządzenie -w końcu
ministerstwa - porozumienie
Zi a zgłoszenie klienta do komisji Przeciwalkoholowej.
ZI a dokumentacja spraw indywidualnych...
przemoc w szkole
odprawa