Niebieska Karta kolejność wypełniania
Niebieska Karta kolejność wypełniania
Witam !!! jako przewodniczący ZI otrzymałam moją pierwszą Niebieską karte od pracownika socjalnego OPS. Brak w niej cz. XVI czyli tej którą wypełnia policja. Czy przekazuje oryginał na policje aby uzupełnili tą część??. nastepnie oni powinni skserować sobie wypełnioną NK i oddać do ZI. czy ja to dobrze rozumiem, bo policja mi sie buntuje. proszę o pomoc
Re: Niebieska Karta kolejność wypełniania
Kacha:) nie dajesz policji do wypełnienia tej czesci poniewaz to nie policja załozyła NK.Ztego co piszesz wynika ze to pracownik załozył NK a policja prawdopodobnie w tym nie uczestniczyła;) gdyby policjanz załozył NK wypełniłby czesc dotyczacą jego jako policjanta lub gdyby lekarz zakładał NK to równiez wypwłnił by czesc dotyczaca jego, a poniewaz to pracownik socjalny załozuł NK wypełnia to co tyczy jego. Mam nadzieje ze w miare jasno to wytłumaczyłam:)
pozdrawiam
pozdrawiam
Ok dzieki. bardzo jasno. A mam jeszcze pytanie jaki plan pomocy dajemy policji?
Plan działań ustali grupa robocza, w której skład policja również wejdzie, o ile oczywiście, zespół uzna, że w tym konkretnym przypadku interdyscyplinarność jest zasadna.
Kacha - masz kartę. W ciągu 3 dni zwołujesz zespół i na tym spotkaniu decydujecie, czy trzeba powoływać roboczą czy nie ma takiej potrzeby. Jeśli tak - grupa sama opracuje plan działania.
Kacha - masz kartę. W ciągu 3 dni zwołujesz zespół i na tym spotkaniu decydujecie, czy trzeba powoływać roboczą czy nie ma takiej potrzeby. Jeśli tak - grupa sama opracuje plan działania.
Oprócz Niebieska Karta kolejność wypełniania - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
ważne pytanie!
Jak się pozbyć sprawcy?
Jak się pozbyć sprawcy?
zspól interdyscyplinarny
program korekcyjno-edukacyjny
zakłopotana
procedura Niebieskich Kart- pomocy!!!
finansowanie szkolenia z przemocy
wzór wezwania osoby stosującej przemoc
powołanie grupy roboczej
Proszę o wyjaśnienie
Jakie pieczątki w Zespole Interdyscyplinarym