Witam !!! Czy ktoś ma wiedzę na temat tego w jaki sposób powołujemy grupe roboczą. Powołuje przewodniczący ale dajecie znać jakim aktem? rozporządzeniem?
powołanie grupy roboczej
Re: powołanie grupy roboczej
ja powołuję na wniosek osoby, która zgłosiła przemoc. Wniosek zawiera rubrykę, gdzie wskazuje się osoby pomocne przy rozwiązaniu problemu. wniosek otrzymuje przewodniczący, który zawiadamia członków zespołu lub inne wskazane osoby. Ja miałam już takie spotkanie, na które napisałam tylko zaproszenie, bez powoływania się na żadne artykuły. Ale chyba można by było powołać się na ustawę o przeciwdziałaniu przemocy i art. mówiący o zespołach interdyscyplinarnych.
Dziekuje. Serio to dzwonię po wszystkich ZI w okolicy i każdy mówi mi co innego. szaleństwo.
U nas w ZI przewodniczącym jest pracownik socjalny, a członkami pracownicy innych instytucji zgodnie z ustawą, ale nie dyrektorzy i kierownicy; czyli pedagodzy, dzielnicowy, terapeuta, pielęgniarka ... Jak trzeba powołać grupę roboczą to nie ma problemu bo tworzy się ją z członków zespołu tj. 2 lub 3 osoby w zależności czego problem dotyczy.
Oprócz powołanie grupy roboczej - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Jak się pozbyć sprawcy?
zspól interdyscyplinarny
program korekcyjno-edukacyjny
zakłopotana
procedura Niebieskich Kart- pomocy!!!
finansowanie szkolenia z przemocy
Niebieska Karta kolejność wypełniania
wzór wezwania osoby stosującej przemoc
Proszę o wyjaśnienie
Jakie pieczątki w Zespole Interdyscyplinarym
paragraf 8 rozprządzenia w sprawie Niebieskich Kart
Kto wypełnia karte C i D???