Niedopatrzenie przy wywiadzie alimentacyjnym - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 20 gru 2021, 9:30

Podczas przeprowadzenia wywiadu dłużnik poinformował ze w dotychczasowej pracy zmienił mu się wymiar pracy na mniejszy i dał aneks do umowy. Po analizie okazało się ze miał umowę do czerwca tego roku i posiadam sam aneks do tej drugiej umowy. Co teraz zrobić , wezwać go do uzupełnienia? Na jakiej podstawie?
MarlenaLp1
Praktykant
Od: 23 sie 2021, 8:29
Zajmuję się: FA

Napisano: 21 gru 2021, 10:25

Podpowie ktoś
MarlenaLp1
Praktykant

Napisano: 28 gru 2021, 10:07

A masz może do niego nr? było by najprościej zadzwonić żeby doniósł ;D
Referentka_
Stażysta
Od: 09 maja 2019, 11:18
Zajmuję się: FA/ŚR/500+

Napisano: 28 gru 2021, 10:28

Nie mam numeru właśnie, napisałam do niego list ale nie zareagował
MarlenaLp1
Praktykant

Napisano: 28 gru 2021, 10:40

Z drugiej strony patrząc jest aneks, więc do czegoś ten aneks został sporządzony. A może ściągniesz sobie ZUS z Empatii ?
Referentka_
Stażysta

Napisano: 28 gru 2021, 22:29

MarlenaLp1 pisze:Podczas przeprowadzenia wywiadu dłużnik poinformował ze w dotychczasowej pracy zmienił mu się wymiar pracy na mniejszy i dał aneks do umowy. Po analizie okazało się ze miał umowę do czerwca tego roku i posiadam sam aneks do tej drugiej umowy. Co teraz zrobić , wezwać go do uzupełnienia? Na jakiej podstawie?
on przecież złożył Ci oświadczenie, podpisał się pod wywiadem..po co Ci to zaświadczenie/umowa??pytam, bo dużo ich przychodzi do mnie na wywiady bez czegokolwiek, bez zaświadczeń z pracy, kwitów rent/emerytur/wynagrodzenia. Najczęściej mają tylko potwierdzenia/wyciągi że sami wpłacają do komornika. Ja ich niekompletnych mimo wezwań przyjmuję. Inna rzecz ma się z ledwo stojącymi na nogach...no ale cóż, oni nigdy wtedy dowodów osobistych ze sobą nie mają więc w diabły ich wysyłam. Muszę ich zweryfikować, że Kowalski to Kowalski.
HanaOgi
Praktykant
Od: 28 gru 2021, 22:13
Zajmuję się: fa

Napisano: 04 sty 2022, 13:28

HanaOgi pisze:
28 gru 2021, 22:29
MarlenaLp1 pisze:Podczas przeprowadzenia wywiadu dłużnik poinformował ze w dotychczasowej pracy zmienił mu się wymiar pracy na mniejszy i dał aneks do umowy. Po analizie okazało się ze miał umowę do czerwca tego roku i posiadam sam aneks do tej drugiej umowy. Co teraz zrobić , wezwać go do uzupełnienia? Na jakiej podstawie?
on przecież złożył Ci oświadczenie, podpisał się pod wywiadem..po co Ci to zaświadczenie/umowa??pytam, bo dużo ich przychodzi do mnie na wywiady bez czegokolwiek, bez zaświadczeń z pracy, kwitów rent/emerytur/wynagrodzenia. Najczęściej mają tylko potwierdzenia/wyciągi że sami wpłacają do komornika. Ja ich niekompletnych mimo wezwań przyjmuję. Inna rzecz ma się z ledwo stojącymi na nogach...no ale cóż, oni nigdy wtedy dowodów osobistych ze sobą nie mają więc w diabły ich wysyłam. Muszę ich zweryfikować, że Kowalski to Kowalski.
Tak całkiem bez żadnego dokumentu goło i wesoło to też trochę średnio chyba, bo np jak podejmuje zatrudnienie to info do komornika się kłania itp to bez dokumentu to takie suche dane.
Referentka_
Stażysta

Napisano: 04 sty 2022, 17:20

sprawdź go w empatii
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się: