niedziałająca karta - zwrot od strony
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
niedziałająca karta - zwrot od strony
przyszła Pani z informacją, że karta jej nie działa. W punkcie, gdzie jej używała powiedziano, że "ma zły kod". Co mogę z tym zrobić? W systemie widnieje jako "wydana".
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: niedziałająca karta - zwrot od strony
Kiedy Pani odebrała kartę? Czasami są problemy np #Orlen, gdy ktoś za szybko poleci sprawdzić czy działa. Może sprawdzić w innym punkcie? Zerknij jeszcze na nr terytorialny czy na pewno wskoczył wasz (kiedyś czytałem, że jak system był obciążony to ktoś pisał na forum, że wychodziły jakieś głupoty).sanna pisze:przyszła Pani z informacją, że karta jej nie działa. W punkcie, gdzie jej używała powiedziano, że "ma zły kod". Co mogę z tym zrobić? W systemie widnieje jako "wydana".
-
- Referent
- Kontakt:
Odebrała we wtorek, sprawdzała wczoraj. Kod jest ok. Mogę złożyć w związku z tym reklamację karty?
- ubu
- Podinspektor
- Kontakt:
jaka raklamacja? Gdzie sprawdzała na Orlenie jak to zasugerował michu? W tak krótkim czasie najprawdopodobniej jeszcze nie doszło do uaktualnienia baz danych pomiędzy bazą KDR a np. Orlenu i w przypadku czytników pojawiać się będzie informacja że karta jest nie aktywna. Czy też może chodzi o zły kad terytorialny, ze np. chciała skorzystać z zniżek w innej gminie, z których mogą korzystać tylko mieszkańcy tamtej gminy, bo jak wiadomo każda gmina ma inny kod terytorialny, czyli pierwsze 7 liczb nr karty.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2019, 10:28 przez ubu, łącznie zmieniany 1 raz.
"To err is human, to forgive is divine"
- Herka
- Starszy referent
- Kontakt:
Reklamację składać można w związku z wadami fizycznymi tzn. karta przyszła złamana albo numer się niewyraźnie wydrukował. W przypadku gdy partner KDR nie przyjmuje jakiejś karty polecam sprawdzić ją na stronie: https://empatia.mpips.gov.pl/web/piu/sp ... aznosc-kdr. Jeżeli na tej stronie karta jest aktywna (status wydany z obowiązującym terminem ważności) to znaczy, że jest aktywna i problem leży po stronie partnera, a nie karty.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
http://www.softiq.pl
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A co w tej karcie chcesz reklamować? Co jest źle? Dane osobowe, nr gminy, nr karty, nieczytelny kod QR?sanna pisze:Odebrała we wtorek, sprawdzała wczoraj. Kod jest ok. Mogę złożyć w związku z tym reklamację karty?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
Oprócz niedziałająca karta - zwrot od strony - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
oświadczenie dot. władzy rodzicielskiej
KDR elektroniczne dla dzieci - rejestracja w SI KDR
karta dla konkubenta - ojca 2 dzieci
jak z kartami dla dzieci, które się uczą w szkole wyższej
Druga forma karty , koszt obslugi?
Braki formalne rodzica a KDR dla małżonka
Odpłatnośc za dodatkowe formy karty
system źle naliczył koszty co teraz?
czy należą sie karty na dzieci?
Osoba złozyła dwa wnioski elektroniczne - jeden źle wypełnio
1 dziecko zmarło, teraz jest dwójka komu kartę?
Rodzice nie mają ślubu, mają 3 wspólnych dzieci.
sprawdzanie uczęszczania do szkoły
KDR - płatność , zaznaczenie na wniosku
nie zauważyłam, że nie nie zamówiłam karty
koszt dupikatu karty dużej rodziny!!!!!!!!!!!PILNE