nienaleznie pobrane - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 lut 2017, 9:10

mam problem ponieważ nigdy nie wydawałam decyzjo o nienależnie pobranym świadczeniu
babka się odwołała do SKO od naszej decyzji zmieniającej zasiłek stały, ponieważ my jej wstrzymaliśmy od 01.12.2016 z powodu zmiany sytuacji dochodowej (przekroczenie kryterium) a SKO uchyliło w całości od dnia 01.09.2016

zrobiłam wszczęcie postępowania, mam wywiad i teraz jak rozumiem wydaję decyzję o nienależnie pobranym zasiłku stałym za miesiąc wrzesień październik i listopad?
a składka zdrowotna tez do zwrotu bp była płacona?
proszę o pomoc
Gabrycha.A
Stażysta
Od: 24 mar 2016, 13:36
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2017, 10:45

nie rozumieniem tej daty sko jak to uchyliło waszą decyzje z data wrześniową?
Piszcie więcej informacji albo cytujcie sentencje sko.
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Napisano: 07 lut 2017, 11:35

uchyliło 3 miesiące do tyłu ponieważ ona u nas pobierała jako samotna zasiłek stały, potem złożyła na dodatek mieszkaniowy gdzie podała matkę do składu rodziny bo inaczej by jej nie wyszła mieszkaniówka
u nas jest taka zasada ze do rożnych form pomocy musi być ten sam skład rodziny
wtedy zrobiliśmy jej wszczęcie postępowania (był listopad) i wstrzymaliśmy od grudnia zasiłek stały ( z emeryturą matki przekroczyła kryterium)
ona się od tej decyzji odwołała a SKO uchyliło w całości z dniem 01.09.2016, bez ponownego rozpatrzenia
dzwoniła do SKO powiedziano mi że mam robić nienależnie pobrane a oni zabrali jej ten zasiłek w tył 3 miesiące bo skoro zgłosiła matkę do dodatku mieszkaniowego a tam się bierze dochody z ostatnich 3 miesięcy i dlatego tak nam uchylili aż od września
czy ktoś się wypowie?
Gabrycha.A
Stażysta
Od: 24 mar 2016, 13:36
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2017, 14:10

Bardzo to pokrętne sko macie, niestety pierwszy raz widzę uchylenie w tył. Jak uchylasz w tył to jakie nienaleznie pobrane...nic z tego nie kumam.
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x