Pierwszy raz do MOPSu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 06 lut 2017, 23:02

Witam.
Właściwie to przychodzę po informacje. Dzwoniłem w tej sprawie do posła nawet i pytałem, co chcą w MOPSie, jakie dokumenty. Potwierdzi ktoś?
Powiedziano mi, że: a) zaświadczenie z Urzedu Pracy i b) zaswiadczenie o bezrobociu ode mnie.
Czy jeszcze jakieś papiery? I czy naprawdę koniecznie muszę iść do urzedu pracy rejestrować się najpierw itd? :/
Dziękuję bardzo.
Grigori Wolny
Praktykant
Od: 05 lut 2017, 23:58
Zajmuję się: W jakiej pracy! :/

Napisano: 07 lut 2017, 9:14

Najlepiej nie rejestrować się nie składać dokumentów pieniążki same poleca do Pana.
A poseł nie udzielił informacji.
iga2

Napisano: 07 lut 2017, 9:43

jeżeli nie jesteś osobą niepełnosprawną i niezdolną do pracy to twoim obowiązkiem jest być zarejestrowanym w PUP. Mało tego ty masz być gotowy do podjęcia pracy bądź innych form aktywizacji, które ci zaproponują. Ośrodki pomocy mają wspomagać nie utrzymywać. Praca socjalna u nas to podstawa a nie udzielanie wyłącznie pomocy finansowej.
mika..

Napisano: 07 lut 2017, 13:46

Dowiem się, jakie to mają być zaświadczenia? Czy jesteście tylko od picia kawy w tych MOPSach i pierdzenia w stołki?
Grigori Wolny
Praktykant

Napisano: 07 lut 2017, 13:52

Grigori Wolny proszę o kulturalne zachowanie na forum i nie obrażanie pracowników.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 07 lut 2017, 14:11

A my się dowiemy o Twoim statusie rodziny o Twoich zasobach i możliwościach zatrudnienia czy kiedykolwiek byłeś zatrudniony lub jesteś.
A zaświadczenia są różne o zarobkach,o zarejestrowaniu w PUP ,zaświadczenie lekarskie itd nie wiemy o jakie zaświadczenia pytasz bo każdy klient potrzebuje innych zaświadczeń do otrzymania pomocy.
idz do swojego ops i tam wszystkiego się dowiesz a nie siedzisz na forum nic nie robiąc i obrażasz innych.
Iga2

Napisano: 07 lut 2017, 14:28

Mnie tam nie obraził,ale zapomniał napisać, że jeszcze się bujamy na krzesłach.
t.franek

Napisano: 07 lut 2017, 23:33

Co za banda nierobów i pasożytów. Teraz dopiero Was obraziłem. Bo wcześniej tylko zapytałem, o ile umiecie odróżnić pytanie od stwierdzenia faktów, i o ile Wam Wasza wątpliwa inteligencja na to pozwala, bo na wiele więcej chyba nie ;)
Grigori Wolny
Praktykant

Napisano: 08 lut 2017, 0:07

Jeszcze szanowny Pan zapomniał dodać, że pączki żremy ZA WASZE. Się uśmiałam na dobranoc.
Ona ona

Napisano: 08 lut 2017, 8:24

Moim zdaniem dobrze wam napisał. Człowiek zadaje zwykłe pytanie a pierwsza z ujadaniem zaczyna koleżanka Iga2, czy wg was każdego nowego klienta na powitanie należy zbluzgac? Czy nie wystarczyło najzwyczajniej odpowiedzieć.
Giorgina

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x