Nienaleznie pobrane FA - a wpłaty dłużnika - mądre głowy! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 8 z 11    [ Posty: 108 ]

Napisano: 27 gru 2013, 15:10

\"Nauką właściwą jest tylko taka wiedza, która jest oparta na rzetelnej metodzie naukowej.\"
W zasadzie tyle by starczyło.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_naukowa
To raz a dwa nie wiem czy zwróciłeś na cyt. z wiki dot. filozofii daruj se te kato-oszołomskie wywody na jej temat.

Teologia nie może być uznana za naukę z prostej przyczyny - nie posługuje się metodami naukowymi.

Możesz odpowiedzieć na pytanie jak czarna mafia weryfikuje swoje \"odkrycia\" dot. natury Wielkiego Kreatora?
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 27 gru 2013, 15:23

Teologia to bajdurzenie kieckowych w centrum którego znajduje się dogmat \"Pan bozia istnieje\". Nauka nigdy nie opiera się na dogmatach o bytach nadprzyrodzonych w przeciwnym wypadku byłaby paranauką. Tym właśnie jest teologia -paranauką - dla prawicowych przygłupów te dwie dziedziny są nie do odróżnienia.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 gru 2013, 15:27

Teologia nie może być uznana za naukę z prostej przyczyny - nie posługuje się metodami naukowymi.
Filozofia również.
Można dyskutować czy pedagogika jest również nauką.

RR jest mądrzejsza np. od Centralną Komisję do Spraw Stopni i Tytułów....
Czytając twoje wpisy zastanawiam się czy arogancja jest równa ignorancji czy odwrotnie...
~Elmer

Napisano: 27 gru 2013, 15:35

Elmerku nie jęcz.

Zrozumiałeś cyt. z wiki o filozofii?
A link o metodzie naukowej chociaż otworzyłeś?

Powiedz a raczej napisz (byle szybko bo zaraz kończę pracę) jakimi metodami sprawdza się płeć aniołów? A może już \"wiemy\" jakie prędkości rozwijają te opierzone stwory? Czy poczyniono już jakieś stosowne \"badania\" mające na celu odpowiedzieć na te nurtujące ludzkość pytania?

Teologia to stek nonsensów o naturze bytów urojonych.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 gru 2013, 15:37

Bzdury wyssane z palca wtłaczane takim nieszczęśnikom jak ty do pustych główek tylko po to, by panowie wieszczący te \"nauki\" siedzieli przy żłobie.

Oto wielka tajemnica wiary...
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 gru 2013, 15:40

żal mi cię.
~Elmer

Napisano: 27 gru 2013, 15:41

Elmerze zapłacz nad sobą.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 gru 2013, 16:01

RR ty naprawdę nie odczuwasz pewnego dyskomfortu umysłowego?
Teologia jest uznawana za naukę przez większe intelektualne tuzy niż ty. Nie widzisz, że ateistyczna ideologia cię zaślepia? Nienawiść nie pozawala ci dostrzec rzeczy oczywistych. Musisz to od siebie odrzucić i przejrzeć na oczy. Nie mówię, że będzie łatwo, ale jest to konieczne. Upieranie się przy własnych błędach źle świadczy o człowieku.
~Elmer

Napisano: 27 gru 2013, 16:41

\"Nienawiść nie pozawala ci dostrzec rzeczy oczywistych.\"

A mógłbyś Elmerze to rozwinąć bo mnie zainteresowało?
~ludek

Napisano: 27 gru 2013, 16:53

a który fragment?
To, że nienawiść zaślepia (prawda oczywista), czy o dostrzeganiu rzeczy oczywistych?
~Elmer

Strona 8 z 11    [ Posty: 108 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x