Nienaleznie pobrane FA - a wpłaty dłużnika - mądre głowy! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 6 z 11    [ Posty: 108 ]

Napisano: 20 gru 2013, 17:22

czemu zapomniałeś do tych wszystkich wierzeń dodać wielkie bum?
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 17:23

no przecież napisałem TWB - Teoria Wielkiego Wybuchu. Mogę jeszcze dorzucić, krasnoludki, kosmitów i co tam chcesz.
~ludek

Napisano: 20 gru 2013, 17:25

a to sorry. Już ci współczuję.
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 17:26

Dlaczego mi współczujesz?
~ludek

Napisano: 20 gru 2013, 17:29

RR cię zje. Nie będzie to miłe. Ona się tymi pierogami czy uszkami przecież nie naje...
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 17:35

\"Wielki Wybuch (ang. Big Bang) - model ewolucji Wszechświata uznawany za najbardziej prawdopodobny.\"

Uznawany za najbardziej prawdopodobny ale nie na podstawie wierzeń tylko na podstawie całości \"logicznie spoistych uogólnień, wywnioskowanych na podstawie ustalonych faktów naukowych i powiązanych z dotychczasowym stanem nauki\".

To nie wiara, w odróżnieniu od wiary nauka nie opiera się na dogmatach, jeśli ktoś przedstawi bardziej wiarygodną teorię nikt nie będzie upierał się przy WW. A jaką ty masz alternatywę na powstanie wszechświata? Inteligentny Projektant? A na podstawie czego przyjąłeś że jakiś byt nadprzyrodzony za tym stoi? Na podstawie pism ludów żyjących w epoce brązu wypasających kozy?

W epoce brązu miało to sens, stan wiedzy był na dużo niższym poziomie, dziś wiara w Wielkiego Kreatora jest zupełnie bez sensu. Tak samo jak głupstwem jest dziś twierdzić że Ziemia jest płaska (choć niektórzy jeszcze tak twierdzą), w czasach tak już odległych (z punktu widzenia długości ludzkiego życia), nie było głupstwem wierzyć w płaskość naszej planety- skąd mieli wiedzieć nie znano przecież teorii heliocentrycznej ale dziś tylko głupcy tak twierdzą ( https://pl.wikipedia.org/wiki/Towarzystw ... kiej_Ziemi ).
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 17:42

Na jakiej podstawie twój Bóg jest bardziej prawdziwszy od Boga Ganeśa? Boga z głową słonia w którego też wierzą ludzie?

Na jakiej podstawie (w sensie jakie masz dowody) twierdzisz że nastanie jakiś Sąd Ostateczny a Bardo to ściema?

Udowodnij, daj chociaż cień dowodu na to, że to w co wierzysz jest bardziej prawdziwsze od innych wierzeń.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 17:51

\"Gdybyś Elmerze urodził się w innych czasach i w innym miejscu zapewne przekonywałbyś RR do wiary w Allacha, Zeusa, Odyna czy też innego boga(ów).\"

Elmerzy żyli w niemal każdym czasie istnienia naszego gatunku i w niemal każdym miejscu naszej planety (i pewnie prawie zawsze mili olbrzymią większości). Wierzyli w różnych bogów, oddawali się różnym rytuałom religijnym i zapieklę bronili swoich bogów. Ateiści nie wierzyli w żadne bóstwo bez różnicy kiedy i gdzie przyszło im żyć.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 gru 2013, 17:18

hm, rozumiem, że teraz zaczniesz się kłócić, która wiara jest bardziej prawdopodobna. Ta rzekomo \"naukowa\" czy ta religijna....
Nisko upadłaś broniąc swojej wiary.
Twój sposób przekazu (nie czytasz w ogóle tego co nie prezentuje twojej wiary) i zapał do nawracania innych zdaje się wskazywać na typowe zachowanie sekt.
~Elmer

Napisano: 23 gru 2013, 12:36

Elmerze próżne twoje starania, mitologie nigdy nie nabędą statusu równego nauce.

Nie myl też proszę nauki z paranauką*, pseudonauką** i nie wciskaj mi kazuistycznych*** dyrdymałów zawartych choćby w tym podanym przez ciebie artykuliku o TE będącej \"ateistycznym oszustwem\". Argumenty i \"wiedza\" tam zawarta godne są tego samego miejsca co \"argumenty\" potwierdzające zamach w smoleńsku, przytaczane przez prof. zasilających komisję pana A. Macierewicza - a mianowicie kubła na śmieci, no ewentualnie kibla ze sprawnie działająca spłuczką.

* https://pl.wikipedia.org/wiki/Paranauka
** https://pl.wikipedia.org/wiki/Pseudonauka
*** https://pl.wikipedia.org/wiki/Kazuistyka
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 6 z 11    [ Posty: 108 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU