NK c - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 15 lut 2013, 10:11

Czy ofiara przychodzi czy nie, wypełniamy cześć C. I tak musimy zrobić plan pomocy, który jest w tej części
~rad

Napisano: 15 lut 2013, 21:19

NK C zawiera takie dane, które pracownik socjalny uzyskuje w czasie sporządzania wywiadu środowiskowego w związku z procedurą NK i dzielnicowy w czasie wizyty u rodziny Więc na jaki macie problem z jej wypełnieniem?
~Agata

Napisano: 15 lut 2013, 21:58

Przepisy jasno mówią, że karty \"C\" i \"D\" wypełnia się podczas posiedzeń GR z tymi osobami, czyli ofiarą i sprawcą.
O czym tu więc dyskutować?
Jeśli osoby te nie stawią się na posiedzenia trzeba to odnotować w protokołach i po sprawie. Wypełnianie tych kart w obecności ofiary czy sprawcy to tylko formalność dodająca jakby powagi sytuacji. Nikt nikomu głowy nie urwie, że brak ochoty do współpracy z GR tych osób.

Procedura się toczy i bez wypełnionych kart \"C\" czy \"D\".
~Jerry

Napisano: 18 lut 2013, 11:51

Wypełniamy C jeżeli znamy sytuację.(najczęściej przed posiedzeniem grupy jestem w terenie i ustalam co trzeba).

Jerry niby rozporządzenie mówi o tym, że wypełniamy eNki w obecności osób zainteresowanych ale w C znajduje się plan pomocy dla rodziny, który nawet gdy osoba nie współpracuje ustalamy i później realizujemy (przynajmniej staramy się realizować).
Nasz podkarpacki WPS trzyma się stanowiska żeby wypełniać, więc ja jako mały żuczek wypełniam.
~Jkob

Napisano: 18 lut 2013, 14:53

ja tez częśc C wypełniam w zakresie w kakim uda mi sie ustalić sytuację no i oczywiście plan pomocy
...ale części D bez sprawcy juz nie - ot tak żeby było \"konsekwentnie\" :)
~anna

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x