jak powinno się w aplikacji POMOST zrobić: decyzja dotycząca zmiany odpłatności od lutego 2025 r. Wyrównanie dodatku dopełniającego i po szkoleniu podjęłam decyzję, że zmiana od lutego tylko, że wiadomo wszystkie miesiące są rozliczone. Moja poprzedniczka rozliczała DPS listami wypłat. Ja poczytawszy troszkę stwierdziłam, że skoro otrzymujemy noty to rozliczać będę dokumentami rozliczeniowymi. Rzeczywiście zapłaciliśmy taką kwotę jaka była rozliczona z tymże powstała nadpłata w związku ze zmianą w dochodach i DPS nam ją zwrócił. Nie wiem jak w programie zrobić żeby zeszło mi ze zrealizowanych Próbowałam żądanie zwrotu gminy, refundację i dalej jak wydruk zrealizowanych robię to jest kwota bez pomniejszenia.
Jeśli miałaś listy wypłat i chcesz pomniejszyć je o zwrot, to chyba (podkreślam: CHYBA) najłatwiej cofnąć zatwierdzenie list, pousuwać pozycje z list, ręcznie zmodyfikować harmonogram świadczenia, poprawione świadczenia dodać ponownie do list i zatwierdzić pierwotną datą.
Rozliczanie fakturami jest dużo przyjemniejsze, a dzięki zakładce KOREKTY takie sytuacje robi się lekko, łatwo i przyjemnie.