NOWE DOWODY OSOBISTE-BEZ ADRESU - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 10:04

Diabolina pisze:
WIOSNA2015 pisze:Oświadczenia po to że może mieć adres stałego zameldowania inny niz zamieszkania i skąd mamy wiedzieć czy tam sie nie ubiegał
Cytuje (mniej więcej) Pana M. :)
" Przeciętny Kowalski nie jest na tyle głupi żeby pobierać z miejscu zameldowania"
no właśnie ... już kiedyś pisałam jak pewien pan pobierał zp w 4 gminach, w każdej miał jakąś rodzinę .. gminy akurat wymagały zaśw. z miejsca zameldowania .. w papierach ład i porządek ... pan wpadł bo się rozochocił i nie odczekał za długo na złożenie kolejnego wniosku w 5 gminie .. w miejscu zameldowania Pani wystawiając zaśw. poznała pana i sama sobie zweryfikowała wcześniejsze zaświadczenia :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 10:05

Diabolina pisze:" Przeciętny Kowalski nie jest na tyle głupi żeby pobierać z miejscu zameldowania"
Albo tak mądry żeby nie pobierać w miejscu zameldowania tylko w miejscach zamieszkania członków rodziny i przyjaciół.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 10:09

Histeryzujecie. Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem, żeby ktoś pobrał w dwóch miejscach, a też długo pisałem takie zapytania i wysyłałem informacje. Do dzisiaj czasem napiszę, jak jakaś rodzina "patchworkowa" się trafi. Takie coś zawsze wypłynie.

Na Mazurkiewicza to szkoda kasy i czasu - klientów coraz mniej to zaczyna ludzi straszyć, żeby do niego przychodzili.

Ustawa o świadczeniach jest już tak pogmatwana, że ze wszystkiego idzie wyjść za pomocą oświadczeń- z korzyścią dla nas jest zliberalizowana. Dla ludzi też, ale jak widać mimo dowolności składania oświadczeń o dochodach nie walą do nas oknami i drzwiami- mimo że nasza urzędalska natura kazałaby sądzić, że tak by było.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 10:11

faktycznie na wniosku o ZR jest taki punkt w części VII, ale w beciku nie ma. :( a jak jest w św. opiekuńczych i pielęgnacyjnych???
jadzia002

Napisano: 29 kwie 2015, 10:14

Becikowe to jest świadczenie jednorazowe z nazwy. Wpisując zamieszkanie i składając wniosek z założenia wychodzimy, że skoro jednorazowe to nigdzie indziej znowu nie pójdzie.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 10:15

Tu jest większy problem. Prawie wszyscy idą tam, gdzie są zameldowani.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 10:19

west pisze:Histeryzujecie. Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem, żeby ktoś pobrał w dwóch miejscach
ja nie histeryzuję .. daleko mi do tego :D .. też nie miałam takiego przypadku .. odpukać w niemalowane :D .. ale jednak opisany przeze mnie przypadek jest autentyczny .. nie wyimaginowany :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 11:05

trochę poprzez tą dyskusję podpowiadacie ludziom jak się wzbogacić bezpodstawnie...mechanizm jest świetny....i jak ktoś jest cwany gapa...to praktycznie nie do wykrycia..... :) :D :lol: :lol: :lol:
07 zgłoś się

Napisano: 29 kwie 2015, 11:09

he he tym sposobem można nieźle z tego żyć....15 gmin w kraju x 153,00 zł = 2295 zł..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jak kiedyś będę niepełnosprawny i bezrobotny to się zastanowię... :lol: :lol: :lol: :lol:
07 zgłoś się

Napisano: 29 kwie 2015, 11:18

Niedługo wejdzie centralna baza danych i proceder się ukróci - tak czy inaczej zapewne nawet wtedy znajdą się głąby żądające zaświadczeń, mimo, że będą mogli to sprawdzić jednym przyciskiem w systemie. Do tego czasu jednak mam nadzieję już pracować gdzie indziej.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x