A to dzisiaj ma tak więcej? A niektórzy i tego nie mają, czyli nawet złotówki wsparcia i jakoś to rządzącym nie przeszkadza.... pisze:Rozdanie każdemu po tyle samo nie jest realne.
Rząd rozda 500+ , dla opiekunów juz nie starczy.
Skoro uważasz, że leję wodę, to odpowiedz mi na pytanie...
Co zrobi opiekun, którzy po realizacji ustawy o skalowaniu otrzyma najniższy z zasiłków? Pozostawi na 10 godzin podopiecznego samego w domu i pójdzie do pracy? A może bedzie siedział nadal za 400 zł i wsadzał zęby w tynk?
Niestety wprowadzenie teleopieki i asystentów bedzie konieczne. Inaczej takie rozwiązanie jest niedopuszczalne.
W pierwszej kolejności dla opiekunów wiecznych dzieci... pisze:Czeki Augustyna czekają
Właśnie, czyli ustawodawca wyczuł pismo nosem i jednak wnuczek nie był zmyślony.Więcej niż połowa opiekunów dorosłych to naciągacze i każdy o tym wie.Należy właśnie im zabrać zasiłki, dołożyć tym co się naprawdę opiekują i sprawa będzie rozwiązana, nie potrzeba żadnej skali.... pisze:Jak widzę mam tu do czynienia z samymi opiekunami? Po wpisach widać którymi.
Jako pracownik mam z Wami do czynienia dość często. Szczególnie jedna grupa niedoceniona przez rząd kieruje się cały czas zawiścią i nie zrozumieniem tematu opieki. Życzę Wam obfitości finansowych . (Najlepiej z pracy zawodowej w większości przypadków)Wywiady rozjaśniają sytuację....
Ten proceder powinien byc ukrócony odpowiedniki poprawkami do ustawy i pieniędzy wystarczy by dać wszystkich opiekunom faktycznie sprawującym opiekę nad ciężko niesamodzielnymi.
I jeszcze taka mała uwaga. Powrót do opieki w pierwszej kolejności alimentacyjnej i wspólne zamieszkiwanie także sporo rozwiąże.
Tak, tak, sposób na dodatkowy grosz dla obiboków czas zakończyć.
A teraz wybaczcie, czas kończyć kawę i w teren pójść.
Pozdrawiam
Pracownikiem opsu to ty na pewno nie jestes, bo oni doskonale wiedza, że obiboki i naciągacze sa wsród jednych i drugich opiekunów.... pisze:Jak widzę mam tu do czynienia z samymi opiekunami? Po wpisach widać którymi.
Jako pracownik mam z Wami do czynienia dość często. Szczególnie jedna grupa niedoceniona przez rząd kieruje się cały czas zawiścią i nie zrozumieniem tematu opieki. Życzę Wam obfitości finansowych . (Najlepiej z pracy zawodowej w większości przypadków)Wywiady rozjaśniają sytuację....
Ten proceder powinien byc ukrócony odpowiedniki poprawkami do ustawy i pieniędzy wystarczy by dać wszystkich opiekunom faktycznie sprawującym opiekę nad ciężko niesamodzielnymi.
I jeszcze taka mała uwaga. Powrót do opieki w pierwszej kolejności alimentacyjnej i wspólne zamieszkiwanie także sporo rozwiąże.
Tak, tak, sposób na dodatkowy grosz dla obiboków czas zakończyć.
A teraz wybaczcie, czas kończyć kawę i w teren pójść.
Pozdrawiam
A moze jednak był zmyślony, skoro wprowadziło się szo, które jest rajem dla wnuczków.gertRUDA pisze:
Właśnie, czyli ustawodawca wyczuł pismo nosem i jednak wnuczek nie był zmyślony.Więcej niż połowa opiekunów dorosłych to naciągacze i każdy o tym wie.Należy właśnie im zabrać zasiłki, dołożyć tym co się naprawdę opiekują i sprawa będzie rozwiązana, nie potrzeba żadnej skali.