Ustawa jest prawie gotowa, pozostały zabiegi kosmetyczne.Był już podobny projekt w 2013 i jest on w znacznej części wykorzystany.Tyle mogę napisać.Przemcio1 pisze:No właśnie. Jak się coś podaje, że jest pewne na 100% to należy podać źródło tej informacji. Takich mądrali jak CzESŁAW w naszym kraju jest na pęczki.
Jałowa to raczej nie jest.dylemat pisze:Dla uporządkowania tej jałowej i nie mającej nic wspólnego z rzeczywistością , dyskusji.
1. Aby pobierać SZO, ZDO, ŚP, zainteresowany musi przedłożyć w odpowiednim organie odpowiednie wymagane ustawą dokumenty. Jeżeli spełnił wymagania, otrzymuje decyzję przyznającą określone świadczenie.
2. Jeżeli została wydana decyzja przyznająca świadczenie opiekuńcze, a opiekun nie sprawuje opieki, należy podjąć kroki przewidziane, a jakże też w ustawach i zobowiązujące urzędników odpowiednich organów Pomocy Społecznej do postępowania wyjaśniającego.
3. Dyskusja nad zasadnością wydania dla kogoś orzeczenia o stopniu niepełnosprawności, jest bezprzedmiotowa. Jeżeli ktoś próbuje to robić, bije tylko pianę z powodu zacietrzewionej nienawiści do drugiego człowieka, zazdrości i bezsilności.
4. Na dzisiaj obowiązują przepisy jakie obowiązują. Czeki, skale, itd. to pieśń przeszłości lub co mniej prawdopodobne daaaaleeeeekiej przyszłości.
Więcej czytać, interesować się dniem dzisiejszym, a mniej słuchać trolli i hejterów.
Myślę, ze będę na tyle słowni i wprowadzą zasilek dla bezrobotnych oraz świadczenie przedemerytalne po zakończeniu opieki .cierpliwy pisze:Co z takimi starszymi opiekunami , którzy od kilkunastu lat opiekują się rodzicem ?? już po 60-tce , gdy zostaną sami ?? Do pracy ??, gdy ponad 10 lat z żadną ,poza opieką nie było do czynienia ?? Do emerytury 3-4 lata , jak je przetrwać ??
zgaga pisze: Myślę, ze będę na tyle słowni i wprowadzą zasilek dla bezrobotnych oraz świadczenie przedemerytalne po zakończeniu opieki .
Trzeba być dobrej myśli.
A ja to mogę napisać, że mało wiesz, a dużo piszesz bzdur.CzESŁAW pisze:Ustawa jest prawie gotowa, pozostały zabiegi kosmetyczne.Był już podobny projekt w 2013 i jest on w znacznej części wykorzystany.Tyle mogę napisać.Przemcio1 pisze:No właśnie. Jak się coś podaje, że jest pewne na 100% to należy podać źródło tej informacji. Takich mądrali jak CzESŁAW w naszym kraju jest na pęczki.