Nowe ŚP-skala niesamodzielności - Świadczenia rodzinne

Strona 9 z 13    [ Posty: 126 ]

Napisano: 03 lut 2016, 21:40

Wielkie zero prawdy, nie wierzcie w ani jedno słowo tutaj napisane, to jest blew nie będzie na razie żadnego skalowania wiem co mowie.
irena88

Napisano: 03 lut 2016, 22:26

Czytam, czytam ale w końcu napiszę parę zdań.Jestem matką Michała, ma obecnie 22lata.Rok temu miał artroskopię kolana.Niby wszystko poszło gładko.... ale właśnie po 3 tygodniach syn zasłabł i praktycznie odchodził mi na rękach.Okazało się, że powstał skrzep przemieścił się do płuc i nastąpił zator.Michasiowi zatrzymało się serce,po resuscytacji go uratowano, ale nastąpiło poważne niedotlenienie mózgu.Obecnie niestety jest roślinką, opiekuje się nim w domu za co otrzymuję 520zł.Męża nie mam, za to dużo długów.Jak to jest, że inne matki mają po1300zł? w dodatku mężów dobrze zarabiających , a ich niepełnosprawne dzieci w wieku Michasia są w miarę samodzielne.Nawet studiują poza miejscem zamieszkania.Przecież ich zaangażowanie w opiekę jest bardzo znikome, a otrzymują znacznie wyższe świadczenie, z jakiej racji?.Proszę wytłumaczcie mi państwo dlaczego jest tak wielka niesprawiedliwość, czy tak już zostanie?
Helena 2

Napisano: 03 lut 2016, 22:33

urszulka pisze:
zgaga pisze:Dede, skąd u ciebie tyle pewności do takich rozwiązań i do tego, ze będą dotyczyć wszystkich, nawet dzieci?

Coś jest na rzeczy, gdyż dużo stowarzyszeń skupiających osoby niepełnosprawne i ich opiekunów, śle do MPiPS petycje popierające skalę niesamodzielności.
Po konsultacjach społecznych odnośnie pincset plus, PiS już pokazał, że nie liczy sie z opiniami innych.
I jak cos nie jest pewne na 100%, to jednak byłabym ostrożna , gdyz z powodzeniem może być to zwykła propaganda mająca na celu ostudzenie negatywnych nastrojów wsród opiekunów dorosłych ON.
Skalowanie wszystkich, to jest jednak idealne rozwiązanie, ale wątpię czy obejmą nim dzieci, a jak nie dzieci, to i w przypadku tych którzy przekraczają granice wieku zrobia taki sam przekręt jak PO/PSl w swoim projekcie.

I jak dla mnie takie przedwczesne, głośne radości sa podejrzane.
zgaga

Napisano: 03 lut 2016, 22:37

Helena prosze nie czepiac się niepełnosprawnych dzieci , gdyż wie pani co znaczy niepelnosprawne dziecko,i nie jest to wina opiekunów dzieci tylko rządu Tuska ,
ops 0

Napisano: 03 lut 2016, 22:39

Pod względem takiej niesprawiedliwości jesteśmy chyba jednym jedynym krajem w cywilizowanym świecie.
zgaga

Napisano: 03 lut 2016, 22:42

ops 0 pisze:Helena prosze nie czepiac się niepełnosprawnych dzieci , gdyż wie pani co znaczy niepelnosprawne dziecko,i nie jest to wina opiekunów dzieci tylko rządu Tuska ,
A gdzie ona się czepia dzieci?
Niesprawuiedliwośc musi chyba w jakis sposób wykazać.
Wielki ops sie kurna znalazł. Nie bez powodu z zerem.
zgaga

Napisano: 03 lut 2016, 22:50

ops 0 pisze:Helena prosze nie czepiac się niepełnosprawnych dzieci , gdyż wie pani co znaczy niepelnosprawne dziecko,i nie jest to wina opiekunów dzieci tylko rządu Tuska ,
Przepraszam, ale ja pana/i nie rozumiem.Właśnie mam niepełnosprawne dziecko i żyjemy na granicy nędzy.Inne mamy stać na wiele, bardzo wiele i dostają dodatkowo wyższe wsparcie od państwa 1300zł. Dlaczego ja mam tylko 520? Mnie nie stać kompletnie na nic, nawet na niezbędną rehabilitację dla syna.Nic tylko założyć sobie sznur na szyję.
Helena 2

Napisano: 03 lut 2016, 22:57

irena88 pisze:Wielkie zero prawdy, nie wierzcie w ani jedno słowo tutaj napisane, to jest blew nie będzie na razie żadnego skalowania wiem co mowie.
Nawet niewierzący wkrótce zostaną nawróceni :lol:
Antrax

Napisano: 03 lut 2016, 23:19

Pani Heleno proszę opisać całą sytuację i wysłać listem poleconym do MPiPS. Jest przygotowywana nowa ustawa regulująca obecne patologiczne przepisy.Każdy list jest na wagę złota.
kazimierz

Napisano: 04 lut 2016, 0:15

kazimierz pisze:Pani Heleno proszę opisać całą sytuację i wysłać listem poleconym do MPiPS. Jest przygotowywana nowa ustawa regulująca obecne patologiczne przepisy.Każdy list jest na wagę złota.
Nie tylko do ministerstwa ale i do rzecznika.
zgaga

Strona 9 z 13    [ Posty: 126 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x