Po konsultacjach społecznych odnośnie pincset plus, PiS już pokazał, że nie liczy sie z opiniami innych.urszulka pisze:zgaga pisze:Dede, skąd u ciebie tyle pewności do takich rozwiązań i do tego, ze będą dotyczyć wszystkich, nawet dzieci?
Coś jest na rzeczy, gdyż dużo stowarzyszeń skupiających osoby niepełnosprawne i ich opiekunów, śle do MPiPS petycje popierające skalę niesamodzielności.
A gdzie ona się czepia dzieci?ops 0 pisze:Helena prosze nie czepiac się niepełnosprawnych dzieci , gdyż wie pani co znaczy niepelnosprawne dziecko,i nie jest to wina opiekunów dzieci tylko rządu Tuska ,
Przepraszam, ale ja pana/i nie rozumiem.Właśnie mam niepełnosprawne dziecko i żyjemy na granicy nędzy.Inne mamy stać na wiele, bardzo wiele i dostają dodatkowo wyższe wsparcie od państwa 1300zł. Dlaczego ja mam tylko 520? Mnie nie stać kompletnie na nic, nawet na niezbędną rehabilitację dla syna.Nic tylko założyć sobie sznur na szyję.ops 0 pisze:Helena prosze nie czepiac się niepełnosprawnych dzieci , gdyż wie pani co znaczy niepelnosprawne dziecko,i nie jest to wina opiekunów dzieci tylko rządu Tuska ,
Nawet niewierzący wkrótce zostaną nawróceniirena88 pisze:Wielkie zero prawdy, nie wierzcie w ani jedno słowo tutaj napisane, to jest blew nie będzie na razie żadnego skalowania wiem co mowie.
Nie tylko do ministerstwa ale i do rzecznika.kazimierz pisze:Pani Heleno proszę opisać całą sytuację i wysłać listem poleconym do MPiPS. Jest przygotowywana nowa ustawa regulująca obecne patologiczne przepisy.Każdy list jest na wagę złota.