nowy mąż :)

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
KatarzynaKDR
Praktykant
Zajmuję się: KDR/DE
Kontakt:

nowy mąż :)

Post autor: KatarzynaKDR »

Podpowiedzcie mi jak mam postąpić w sytuacji, gdy pani zawarła związek małżeński a ona i 3 dzieci mają już KDR. Czy mogę dodać męża jako nowego członka rodziny a pani wniosek na zmianę danych? Czy mężowi nie należy się już karta?( 2 z 3 dzieci jest jego)
lukas19861
Referent
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
Kontakt:

Re: nowy mąż :)

Post autor: lukas19861 »

KatarzynaKDR pisze: 02 cze 2022, 8:28 Podpowiedzcie mi jak mam postąpić w sytuacji, gdy pani zawarła związek małżeński a ona i 3 dzieci mają już KDR. Czy mogę dodać męża jako nowego członka rodziny a pani wniosek na zmianę danych? Czy mężowi nie należy się już karta?( 2 z 3 dzieci jest jego)
Mężowi należy się karta. I postępujesz dokładnie tak jak napisałaś :)
Pozdrawiam
mika2020
Stażysta
Zajmuję się: KDR/ST
Kontakt:

Post autor: mika2020 »

Dopytam co do Nowego męża -),czyli zaznaczamy na pierwszej stronie jako nowy członek rodziny???
Czy wnoszę o przyznanie KDR, podrozdział: Uzupełnienie rodziny?
GOPSGOPS1
Stażysta
Zajmuję się: FUndusz
Kontakt:

Post autor: GOPSGOPS1 »

moim zdaniem "nowy członek" bo w dniu kiedy ona składała wniosek o swoją kartę (i dzieci) on nie był uprawniony...gdyby był uprawniony to wtedy "uzupełnienie".
mika2020
Stażysta
Zajmuję się: KDR/ST
Kontakt:

Post autor: mika2020 »

Dziękuję za odpowiedz bo ja w systemie miałam dwie wersje powyżej od poprzednich osób i trochę zgupiałam;-)
ODPOWIEDZ