nowy wniosek a nienależnie pobrany dodatek - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 09 gru 2015, 15:38

Klient złożył wniosek wraz z dokumentami w maju i otrzymał dodatek mieszkaniowy od czerwca do listopada. W listopadzie pojawia się znowu i z załączonych dokumentów wynika, że w okresie objętym poprzednią deklaracją o dochodach był zatrudniony na podstawie umowy zlecenia o czym zapomniał mnie powiadomić. Wznowiłam postępowanie, uchyliłam poprzednią decyzje i odmówiłam przyznania dodatku mieszkaniowego. Już wiem, że klient nie jest w stanie spłacić całej kwoty jednorazowo, bagatela ok. 6 tyś.
Moje pytanie czy powinnam rozpatrzyć nowy wniosek złożony w listopadzie i przyznać dodatek mieszkaniowy ( aktualnie się kwalifikuje), czy zawiesić aż spłaci całą nienależnie pobraną kwotę dodatku. Niby nowy wniosek , nowa sprawa ale jak się to ma do zapisu „ Wypłatę dodatku mieszkaniowego w skorygowanej wysokości wstrzymuje się do czasu wyegzekwowania należności.” Pierwszy raz mama taką sytuację, proszę o pomoc….
majka 13

Napisano: 09 gru 2015, 17:07

rozpatrujesz nowy wniosek jak by nic się nie stało
mamy możliwość wstrzymać wypłatę dodatku do czasu wyegzekwowania należności ale w tym miejscu chodzi i dodatek naliczony na podstawie skorygowanych danych
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x