Co zrobić???? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 11 gru 2015, 10:00

Witam...

Babka złozyła mi wniosek na dodatek mieszkaniowy. Jej konkubent prowadzi działalność gospodarczą i w oświadczeniu z\ trzech miesięcy wykazał mi dochód 0,00 zł... Smierdzi mi to na kilometr, bo nie korzystają oni ze świadczeń pomocy społecznej. Babka pobiera tylko zasiłek rodzinny i pracuje - jej dochód z 3 miesięcy - 4970,69 zł. Chcę wystąpić do Urzędu Skarbowego z wnioskiem o udostępnienie danych o dochodzie tego konkubenta z tych ostatnich trzech miesięcy.... dobrze robię??? MA ktoś może taki wniosek o udostepnienie danych do Urzędu Skarbowego??? Bardzo proszę o pomoc... od niedawna pracuję w dodatkach i nie wiem co mam zrobić....
Gość

Napisano: 13 gru 2015, 22:01

Próbować z US można, tylko wątpliwe że będzie pomocne.
Proponuję pomyśleć także o innych sposobach, np. zrobić wywiad środowiskowy (prawie obowiązkowo w takich przypadkach), zażądać oświadczenia majątkowego, zażądać książki przychodów, o ile taka jest, uwzględnić zakupy czy zapasy (w końcu to wydawanie pieniędzy, których niby nie ma ;) ). Można też przekonywać, że dodatek z zasady nie służy wspieraniu działalności gospodarczej i jeśli nawet będzie, to najlepiej niech będzie ostatki raz, że następnym razem podejdziemy skrupulatniej itd....
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x