nie było, po prostu wierzycielka się od nas wyprowadziła, teraz organem właściwym wierzyciala i dłużnika jest ten sam ośrodek; gdzie komornik powinien przekazywać zwroty do nas czy do ośrodka który aktualnie wypłaca wierzycielce FA (i jest jednocześnie OWD) ?
znając życie to komornik sądowy po zakończeniu okresu lub uchylenie decyzji nie prowadzi egzekucji tego zadłużenia. Nie spodziewaj się więc od niego żadnej kasy
Elmer, ale sęk w tym że komornik przekazuje nam kasę mimo tego że wierzycielka pobiera teraz w innym ośrodku ; pracownik z tego ośrodka dzwonił i mówił że nie powinniśmy przyjmować tych zwrotów bo to im się teraz należy, możesz mi napisać jak to powinno być, bo ja już nic nie wiem ?
jak komornik ci przesyła to się ciesz. No chyba, że za chwile się upomni o to komornik.
Jak komornik ci przesyła to nie ma podstaw do przekazywania kasy innemu ośrodkowi. Niech się on burzy o kasę do komornika. 90% komorników by ci kasy nie dało
Jest możliwe, że są dwa oww (nowe i stare) w nowym wypłaty powiedzmy od października dopiero, komornik wysyła do nowego. Z chwilą kiedy w nowym oww nie ma zadłużenia bo kasa z egzekucji pokryła bieżące zadłużenie resztę powinno dostać stare oww. W praktyce nie w każdej kancelarii mają naniesione na program, że się gmina zmieniła i wysyłają tylko do starego oww.