obliczeniowy procent - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 01 gru 2014, 10:25

Witam, czy miał ktoś taką sytuację, że obliczeniowy procent dochodów miesięcznych jest większy niż kwota wydatków za lokal? mi się zdarzyło po raz pierwszy. czy mogłabym prosić o jakieś sugestie odnośnie tego jak powinna wyglądać decyzja w tej kwestii?
gopsap

Napisano: 01 gru 2014, 22:16

Dyskusja sprzed paru dni utwierdziła mnie w przekonaniu, że chyba najprościej jest skorzystać z przepisu 7.6. Wychodzi wtedy zgrabne uzasadnienie, np.: na podstawie art. 7 ust 6 ustawy odmawia się dodatku, ponieważ jego kwota byłaby niższa niż 2% kwoty najniższej emerytury. Można, a nawet pożądane wstawić wyliczenie oraz całą otoczkę jak to w decyzji. Jeśli kto wcześniej sklecił jakąś, to wie co i jak.
I to w zasadzie tyle.

Prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego wszystkich elektryzuje sytuacja jak tu, całkiem typowa: obliczeniowy procent dochodów miesięcznych jest większy niż kwota wydatków za lokal. Przecież z ustawowego sposobu obliczenia dodatku wynika możliwość uzyskania wartości ujemnej (!).

Na wszelki wypadek linki do niektórych innych wątków na ten temat:
viewtopic.php?f=11&t=207165301
viewtopic.php?f=11&t=207165115
viewtopic.php?f=11&t=207164953
viewtopic.php?f=11&t=207166071
viewtopic.php?f=11&t=207165807
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2014, 11:38

Witam PCW, wczoraj przysiadłam i napisałam tę decyzję, kierowniczka podpisała, tak więc ok. Dzisiaj tu wchodzę, przeczytałam Twój wpis i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że moja decyzja jest dobra. Dziękuję :D . Nie wiem dlaczego to mnie zelektryzowało, może dlatego, że pierwszy raz miałam taką sytuację i zwątpiłam w swoje umiejętności twórcze. :D
gopsap

Napisano: 02 gru 2014, 18:43

No dobra, ciekawe tylko czy gopsap wpadła na taki sam sposób, tj. oparty na art. 7 ust 6.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 03 gru 2014, 8:59

witam, no oczywiście, moja decyzja oparta jest właśnie na tym artykule... tylko początkowo miałam złą stawkę gminną i wyszła mi wartość ujemna i dlatego zwątpiłam, ale później, po poprawce obliczeniowej wyszło na plusie no ale jednak mniej niż te 2% i już nie miałam wątpliwości na którym artykule się oprzeć.
gopsap

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x