ocena rodziny zastepczej cd. - Stare tematy

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 27 mar 2013, 12:32

a macie już sporządzony dla każdego dziecka plan pracy? ja nie, ponieważ jestem sama i pracuje jako koordynator i referent ds pieczy zastępczej, a łącznie mam ok 70 dzieci.
~abc

Napisano: 27 mar 2013, 22:17

do Kasia
Wy możecie rozwiązać umowę o bycie zawodową rodziną zastępczą bo rodziny nie można rozwiązać bo ich ustala Sąd i tylko on jest władny żeby to zrobić.
Polecam się także zapoznać z nowelizacja ustawy i zapisami dotyczącymi rozwiązania umowy ponieważ umowę o zawodową Rz czy RDD można rozwiązać dopiero gdy sąd zdecyduje się odebrać dzieci.
~LeOn

Napisano: 28 mar 2013, 3:50

Każdą umowę można rozwiązać, jeśli są do tego podstawy, w tym w umowie zawarte odpowiednie warunki jej rozwiązania. Jedną z podstaw jest decyzja sądu dotycząca pieczy, a inną np. rażące naruszenie obowiązków i zapisów umowy przez opiekunów zastępczych. Oczywiście, że nie jest celem działania PCPR rozwiązywanie umów - tylko ich zawieranie, zwłaszcza że dzieci potrzebujących właściwej rodzinnej opieki zastępczej jest tak dużo.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2013, 3:45

A dlaczego koordynator niszczy RZ tylko dla tego że miał dzieci z innego powiatu?została pomówiona bez możliwości obrony,a zasada jest taka dzieci do adopcji wynik udany rodzina jest sama bez możliwości otrzymania nowych dzieci z macierzystego powiatu , a gdy im inni dzwonią z zapytaniem o tą rodzinę to się ich przedstawia w złym świetle opieki końcowy efekt jest taki że inni chętni umieścić tam dzieci rezygnują i co taka rodzina może zrobić?
~rozczarowany

Napisano: 07 kwie 2013, 19:40

straszne to, że licytujemy dziećmi. Czy to ważne z jakiego powiatu???? Każde dziecko ma prawo do rodziny. Wydaje mi się że wkradł się jakiś chaos w kierowanie dzieci do RZ z innego Powiatu a to jest ze szkodą dla dzieci.
~Ania

Napisano: 09 kwie 2013, 17:28

Wystarczy że takie rz się szkaluje pomawia do innych PCPR które chcą nawiązać kontakt z taką rz i dać dzieci z ich powiatu i już nie trzeba sądu by je rozwiązać wiem to po sobie......
~wik

Napisano: 10 kwie 2013, 17:22

Mam pytanie do PCPR-ów czy dzieci z innych są gorsze,mają inne żołądki,czy może inne serca?Dlaczego jestescie tak wrogo nastawieni do rodzin,które zostały rz dla dzieci z innych powiatów.Dla nas nie jest ważne skąd są dzieci,my chcemy je wychowywac i pomagac.Służymy dzieciom wspólnie i rz i PCPR-y.Więc w czym problem?????
~DUSIA

Napisano: 11 kwie 2013, 11:23

przeczytajcie dobrze ustawe stare zasady tyczą sie tylko spraw finansowych a oceny robi sie u wszystkich rodzin na podstawie nowej ustawy to nie jest żadna nadinterpretacja
~MOPR

Napisano: 12 kwie 2013, 20:13

I gdy miałeś dzieci z innego powiatu to jesteś do rozwiązania , dzieci do adopcji ,rodzina już jest nie potrzebna jeśli szuka sama to się mówi żle i sprawa rozwiązana PCPR zadowolony a koordynator dostaje premię . Dziecko w RZ 1000 zL dziecko w
DD powiatowym od 2500-4500 tyś gdzie logika i dobro dziecka
~wik

Napisano: 24 kwie 2013, 2:19

Gdy macie nie wygodny temat i RZ zaczynają pisać to już nikt z PCPR i MOPR nic tu nie pisze , dobrze wiecie że krzywdzicie dobre RZ bo tak wam każą
~wik

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x