ochrona danych
ochrona danych
Czy pracownik socjalny - członek grupy roboczej może przechowywać ksero NK w dokumentacji pomocy społecznej?
Re: ochrona danych
Jeśli jest członkiem grupy roboczej w sprawie danej rodziny i podpisał oświadczenie o ochronie danych to jak najbardziej może. Ja się jeszcze zabezpieczam tym, żeby na oryginale podpisywał datę kiedy otrzymuje kopię.
Ale przechowywanie kopii NK przez pracownika socjalnego w dokumentacji pomocy społecznej rodzi następujące problemy:
- do przetwarzania danych osobowych z NK trzeba by upoważnić wszystkie osoby, które są z nim razem w biurze, a które nie są członkami grupy roboczej i czy to jest w porządku? Skoro nawet NK - A nie można otworzyć w sekretariacie instytucji tylko Przewodniczący ZI może lub upoważniony przez niego pracownik.
- do przetwarzania danych osobowych z NK trzeba by upoważnić wszystkie osoby, które są z nim razem w biurze, a które nie są członkami grupy roboczej i czy to jest w porządku? Skoro nawet NK - A nie można otworzyć w sekretariacie instytucji tylko Przewodniczący ZI może lub upoważniony przez niego pracownik.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja również postępuję w ten sposób, że kopie też oznaczam aktualną datą.
Jesli pracownik zakładał NK to może mieć w dokumentacji. Jesli nie to skąd ma ta kopie w aktach swoich skoro wszystkie dokumenty znajdują sie u Przewdoniczacego.
Oprócz ochrona danych - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
praca mgr dot. przemocy
proszę o pomoc
mam pytanie
DARMOWE szkolenia Wlkp ?
ODO,Pomoc Społeczna,Rozmowa z ofiarami przemocy,Świadczenia Rodzinne
sytuacja dziecko
sprawozdanie przemoc
dokumentowanie działań
zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa
Osoba spoza ZI na posiedzeniu
sprawca przemocy
ODWOŁANIE CZŁONKA ZI