praca mgr dot. przemocy

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
~wiki

praca mgr dot. przemocy

Post autor: ~wiki »

mam pytanie piszę pracę na temat form pomocy rodziną w których występuje przemoc, czy możecie mi napisać z jakimi problemami najczęściej spotykacie się w swojej pracy w procesie pomagania rodzinie? jaką wy- pracownicy socjalni w tym procesie odgrywacie rolę? z góry dziękuję za odpowiedzi
~finka

Re: praca mgr dot. przemocy

Post autor: ~finka »

- brak zainteresowania ze strony innych podmiotów realizujących procedurę/oświata, służba zdrowia/,
- my socjalni gramy pierwsze skrzypce, bo reszta ma to gdzieś.
~wiki

dzięki, w pracy właśnie taką tezę przyjęłam, ale chciałam uzyskać więcej opinii na ten temat, pozdrawiam wszystkich którzy wykonują ten trudny zawód
~Jerry

Post autor: ~Jerry »

wiki, poczytaj wypowiedzi w przeróżnych wątkach w tym temacie, w którym jesteś, a więc \"Przemoc w rodzinie\". Znajdziesz tu mnóstwo odpowiedzi, które zapewne wykorzystasz w swojej pracy.
Ale niestety. Trzeba cierpliwie usiąść i równie cierpliwie czytać i... czytać.
~a

Post autor: ~a »

Do tego zaparz sobie kawy i przygotuj kilka ciasteczek najlepiej - będziesz się mogła poczuć jak 1-osobowy zespół interdyscyplinarny na posiedzeniu... ;)
~wiki

:)
~st.socjalny

Post autor: ~st.socjalny »

Brak czasu, nakładanie się wielu trudnych spraw naraz, zdarzały się nawet po trzy interwencje jednego dnia, mam trudny teren, choć od lat ten sam, przybywa mi trudnych środowisk, gdy jedną sprawę uważam za zakończoną, przybywają 2 następne.
ODPOWIEDZ