odmowa pannie becikowego - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 6    [ Posty: 54 ]

Napisano: 25 mar 2014, 12:12

czyli wystarczy oświadczenie że jest osobą samotnie wychowującą dziecko i po sprawie
~zabek

Napisano: 25 mar 2014, 12:14

matka samotna z dzieckiem to tez rodzina, tyle że niepełna
ten temat był niedawno wałkowany, pogrzeb w archiwum
~ludek

Napisano: 25 mar 2014, 12:14

rodzicow dzieci i dzieci pozostajace na ich utrzymaniu....przeciez na utrzy maniu drugiego rodzica to dziecko wychowywane samotnie przez matke nie pozostaje
~bb

Napisano: 25 mar 2014, 12:21

Ministerstwo miesza?
Chcecie \"bystrzaki\" dać odmowe tylko nie potraficie znalezć podstawy prawnej do odmowy. Bo jej nie ma w opisanym przypadku.
I to ministerstwo miesza?
Takiej kuriozalnej g.łupoty dawno nie czytałam.
Napisali takim ciemniakom jak ta cała zabek jak wygląda stan prawny w tym zakresie a tacy dalej swoje d.urnoty wymyslaja i bezpodstawne decyzje - bezpodstawne bo nawet nie potraficie podstawy prawnej odmowy podac. A uzasadnienie takiej d.urnoty to \"zobaczymy co na to sko\"

~ola

Napisano: 25 mar 2014, 12:25

jest uzasadnienie - nie bo nie :)
~ludek

Napisano: 25 mar 2014, 13:26

Nie spinaj się tak ola bo się jeszcze posikasz, albo kleksa zrobisz. Może jeszcze nam coś napiszesz na temat bu.r.d.elu w świadczeniach pielęgnacyjnych i jak to ciemniaki głupoty pisały a ty jedyna mądra wszystkich jak psów je.b.a.ła.ś ? Śmiało niewyżyta seksualnie kr.e.a.t.uro - przypomnisz sobie sama, czy mam ci kilka wątków wygrzebać?
~west

Napisano: 25 mar 2014, 13:29

Co do tego samotnego wychowywania - tak absolutnie pewni jesteście, że na gębę każdemu można dać, bo ktoś nie przewidział konieczności odwołania w art. 15b do definicji rodziny? Pytanie zasadnicze - becikowe jest świadczeniem rodzinnym, czy nim nie jest? Ustala się do niego dochód rodziny? Tą interpretacją można się jedynie podetrzeć, bo ma taklą samą wartość jakby napisali, że trzeba dochodzić na podstawie dokumentów faktycznego składu rodziny, czyli tatusi cichociemnego też.
~west

Napisano: 25 mar 2014, 13:30

ola nie musisz mnie obrażać - ciemniakiem nie jestem
~zabek

Napisano: 25 mar 2014, 13:46

west lepiej tego bym nie ujął ;)
~kk

Napisano: 25 mar 2014, 13:50

wiec ponawiam pytanie czy musze to osobę wezwać do uzpełnienia braków formalnych jak już jedno podpisała bo dostarczała dochód z macierzyńskiego
czy mogę dać odmowę powołując się na definicję rodziny
~zabwek

Strona 4 z 6    [ Posty: 54 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x