ODMOWA ZASIŁKU CELOWEGO - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 5    [ Posty: 45 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 18 gru 2013, 13:43

Elżbieta - czego nie zrozumiałaś ? Odmowa ma być na decyzji. Wniosek jeżeli jest złożony, to poproś o decyzję.
~BadAss

Napisano: 18 gru 2013, 16:28

Zrozumiałam wszystko co mi tutaj napisaliście... dodam jeszcze, że ta pół roczna pomoc była z przerwami. Styczeń,luty,marzec,kwiecień zasiłek okresowy.... od maja do listopada trochę się pracowało dorywczo to u sąsiadów to zbiór jagód,truskawek,grzybów. I jakoś wystarczyło na te skromne życie. Teraz dostałam w październiku i otrzymam jeszcze w grudniu. Złożyłam już stos podań i Cv jak do tej pory bezskutecznie. Pytałam również o staże... w sumie pieniądze darmowe Bo płaci urząd a nie pracodawca i też bezskutecznie. Teraz jesteśmy oboje niepracujący, mąż i dziecko chorzy. Nie jestem jedną z wielu którzy chcą żyć na garnuszku mopsu-u , ale sytuacja w tej chwili mnie do tego zmusza przynajmniej jeszcze na 2-3miesiące .
~Elżbieta

Napisano: 18 gru 2013, 16:44

Elżbieto jaka znajomość ustawy o pomocy społecznej
~kasia

Napisano: 18 gru 2013, 17:00

Kasiu aż tak to ja się nie znam, ale czytam wszystko co jest możliwe na ten temat. Przecież po coś są te uchwały.przepisy,warunki.
~Elżbieta

Napisano: 19 gru 2013, 14:58

Podanie złożyłam nawet drugie, uparłam się wiem... W sumie żebym była jakimś pijaczkiem i zaszła bym z awanturą to pieniądze szybko by się znalazły. Ale poczekam cierpliwie choćbym miała się nawet odwoływać.

A możecie mi jeszcze Moi Drodzy wytłumaczyć troszkę co to oznacza??

Rada gminy, w drodze uchwały, może podwyższyć kwoty uprawniające do zasiłków okresowego i celowego.
~Elżbieta

Napisano: 19 gru 2013, 15:22

Elżbieta przeginasz otrzymujesz zasiłek okresowy w dość wysoki,chcesz jeszcze celowy i dopytujesz , co to znaczy ze rada gminy może podwyższyć skoro jesteś tak oczytana w przepisach pomocy i w uchwałach rady dobrze by było jakbyś sledziła oferty pracy a nie ustawy o pomocy społecznej.
dać palec to chcą całą łapę.
~magda

Napisano: 19 gru 2013, 16:31

Magda poczytaj co pisałam wcześniej a nie się sadzisz jak nie znasz sytuacji
~Elżbieta

Napisano: 19 gru 2013, 16:39

może i okresowy ma i wysoki ale magda czy byłabyś w stanie utrzymać rodzinę za 650 zł z czego 300 zł musiałabyś wydać na leki? zapewne nie.
~madzia

Napisano: 19 gru 2013, 16:44

Właśnie, nie znamy sytuacji w całości, mamy tylko twoje opisy Elżbieto, nie byliśmy na wywiadzie, nie mamy całkowitej wiedzy na temat waszej sytuacji, więc nie oczekuj konkretów. Ufam, że pracownicy socjalni z twojego Ośrodka rzetelnie ocenią i podejmą właściwą decyzję, zgodnie z literą prawa.
~Kali

Napisano: 19 gru 2013, 16:46

magda do madzi.

Ośrodek wspiera rodzinę a nie utrzymuje ją.
~magda

Strona 3 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x