ODMOWA ZASIŁKU CELOWEGO - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 19 gru 2013, 18:26

Jak pracowałam 2 lata temu na umowę też odprowadzałam podatek i mąż jak miał stałą pracę też odprowadzał podatek więc chyba mamy prawo korzystać ze wsparcia tak jak robią to inni i to nie koniecznie potrzebujący
~Elżbieta

Napisano: 19 gru 2013, 19:40

~Elżbieta

Czy pracownik socjalny może odmówić przyznania zasiłku celowego, ponieważ przyczyną jest brak środków. Odmowa była ustna, bez wydania decyzji administracyjnej? Czy tak może być?

Hm, poczytaj jeszcze artykuł 2 i 3 ustawy o pomocy społecznej. Myślę,że przeginasz.
~wwz

Napisano: 20 gru 2013, 10:24

jak ja to lubię jak klienci mówią ja to potrzebuje a nie tak jak moja sąsiadka czy sąsiad i jeszcze pijakom dajecie a sam nie lepszy
~magda

Napisano: 21 gru 2013, 11:27

Do roboty Elżbieto czas, dla ciebie i męża. Co za ludzie. jedni pracują na budowach po 10 godzin dziennie i g.. zarobią a ci się popisują znajomością ustawy bo mają czas ją studiować. Wstyd wstyd, wstyd
~kredka

Napisano: 24 gru 2013, 3:19

Kredka a przeczytałaś co Elżbieta pisała wcześniej?? Zdaje mi się,że nie . Ciekawe czy TY gdybyś była poważnie chora jak mąż Elżbiety dała byś radę harować 10 godzin na budowie.... wątpię. Choroba nie wybiera, Tak naprawdę nikt z nas nie był na wywiadzie, sytuację znamy tylko z opisu i to wcale nie musi świadczyć o tym, że ta kobieta nie chce pracować. A czytać ustawy nikt jej nie może zabronić , przecież są po to by się z nimi zapoznawać. I ludziska ogarnijcie się trochę..... Większość was nie zapoznaje się z wcześniejszymi komentarzami , czytacie pierwszy lepszy i stawiacie (diagnozę) w większości złą.

~Marlena

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x