Jak pracowałam 2 lata temu na umowę też odprowadzałam podatek i mąż jak miał stałą pracę też odprowadzał podatek więc chyba mamy prawo korzystać ze wsparcia tak jak robią to inni i to nie koniecznie potrzebujący
Czy pracownik socjalny może odmówić przyznania zasiłku celowego, ponieważ przyczyną jest brak środków. Odmowa była ustna, bez wydania decyzji administracyjnej? Czy tak może być?
Hm, poczytaj jeszcze artykuł 2 i 3 ustawy o pomocy społecznej. Myślę,że przeginasz.
Do roboty Elżbieto czas, dla ciebie i męża. Co za ludzie. jedni pracują na budowach po 10 godzin dziennie i g.. zarobią a ci się popisują znajomością ustawy bo mają czas ją studiować. Wstyd wstyd, wstyd
Kredka a przeczytałaś co Elżbieta pisała wcześniej?? Zdaje mi się,że nie . Ciekawe czy TY gdybyś była poważnie chora jak mąż Elżbiety dała byś radę harować 10 godzin na budowie.... wątpię. Choroba nie wybiera, Tak naprawdę nikt z nas nie był na wywiadzie, sytuację znamy tylko z opisu i to wcale nie musi świadczyć o tym, że ta kobieta nie chce pracować. A czytać ustawy nikt jej nie może zabronić , przecież są po to by się z nimi zapoznawać. I ludziska ogarnijcie się trochę..... Większość was nie zapoznaje się z wcześniejszymi komentarzami , czytacie pierwszy lepszy i stawiacie (diagnozę) w większości złą.