ODMOWA ZASIŁKU CELOWEGO - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 19 gru 2013, 16:50

ja to doskonale rozumiem magda
~madzia

Napisano: 19 gru 2013, 16:50

Jakie to typowe...
\"nie mogę iść do pracy bo: mam daleko nie jeździ autobus nie mam samochodu maż chory dziecko chore\"
i jeszcze powinna szczerze powiedzieć że nie chce się pracować
typowe tłumaczenie klienta
ale kasę by się chciało....
~nie dajcie się sprowokować!

Napisano: 19 gru 2013, 17:09

tak tak i dużo czyta pewnie w internecie jak najwięcej wyłudzić
~ewa

Napisano: 19 gru 2013, 17:11

My mamy taką rodzinę,której ewidentnie nie chce się pracować mąż klientki pracuje góra tydzień u danego pracodawcy i ma tysiąc wymówek,złe traktowanie pracownika,inny zakres obowiązków ma a inny musi robić,a to się przeziębił bo praca na hali jest zimno ,a to nie ma czym dojechać na 6 rano ostatnia praca ok.10 km i autobus kursuje nawet pracowniczy.

żonka jest nie lepsza a kto za nią o 5 wstanie do pracy jak paniusia śpi do południa idąc do nich na wywiad nie można iść wcześniej jak po południu.
najlepiej dać okresowy oboje zarejestrowani w PUP i jeszcze dać celowy ,na dozywianie ,na opał itd a po co pracować.
mieliśmy kilka odmów w tej rodzinie,ale niestety SKO dawało do ponownego rozpatrzenia rodzina bez dochodu ,a ,ze są kontrakty to co tam.
~ewa

Napisano: 19 gru 2013, 17:35

Madzia widzę, że chociaż Ty mnie rozumiesz masz jakiegoś e-maila to opiszę Ci sytuację. Bo tutaj to widzę większość uważa ,że jak ktoś naprawdę potrzebuje pomocy to oznacza ,że nie chce iść do pracy i woli utrzymywać się z zasiłku.... Wam pracownikom łatwo jest tak mówić, macie państwową ciepłą chociaż nie koniecznie fajną posadkę, stałe wynagrodzenie, różne dodatki i jest super.
~Elżbieta

Napisano: 19 gru 2013, 17:38

nie dajcie się sprowokować! to nie jest tłumaczenie i wymówki-wszystko mam udokumentowane więc sobie tego nie zmyśliłam
~Elżbieta

Napisano: 19 gru 2013, 17:46

Kali właśnie nikt z was tu piszących nie był na wywiadzie więc nie oceniajcie mnie pochopnie. Skoro alkoholicy na swoją chorobę dostają całkiem spore sumy to mój mąż również miał prawo zachorować... tylko ,że alkoholikiem zostaje się z wyboru... a mój mąż ma taką chorobę na którą nie miał wpływu.
~Elżbieta

Napisano: 19 gru 2013, 17:50

A czy ciebie ktoś ocenia jeszcze raz ci napiszę ,że pomoc jest od wspierania a nie od utrzymywania rodziny więc nie oczekuj,ze zapłacimy za ciebie wszystkie media /w tym opłata za internet/
no,no alkoholik dostaje spore pieniądze chyba ,ze u was.
~magda

Napisano: 19 gru 2013, 18:03

Magda w całej Polsce tak jest , nie oszukujmy się.

więc nie oczekuj,ze zapłacimy za ciebie wszystkie media /w tym opłata za internet/ To nie z Twojej kieszeni są te pieniądze i nie Ty będziesz decydować a internet tak się składa mam za 3 zł :P

Ot taka świąteczna promocja Internet mobilny 3GB za 3zł na 30 dni.
~Elżbieta

Napisano: 19 gru 2013, 18:20

A właśnie,ze z mojej kieszeni i kieszeni wszystkich podatników utrzymujemy osoby korzystające z pomocy społecznej.
~magda

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x