ZDO ubezpieczenie na wniosek w KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 04 cze 2014, 14:15

Jak postępujecie z osobami ubezpieczonymi na wniosek w KRUS a które nie chcą zrezygnować z KRUSu i przejść na nasze ubezpieczenie. bo chyba nie mogę im odmówić wypłaty świadczeń z tego powodu. prawda

a druga sprawa też rolnicy, którzy wychowują małe dzieci są zwolnieni ze składki i w zaświadczeniu jest to wykazane że sprawują opiekę nad dzieckiem - co w takiej sytuacji z ZDO
zuzzanna

Napisano: 04 cze 2014, 14:30

"Jak postępujecie z osobami ubezpieczonymi na wniosek w KRUS a które nie chcą zrezygnować z KRUSu i przejść na nasze ubezpieczenie. bo chyba nie mogę im odmówić wypłaty świadczeń z tego powodu. prawda"

Albo biorą wszystko na klatę i kłamią w oświadczeniu, że są z obowiązku. Ty im wierzysz i nie sprawdzasz.
Albo jesteś złośliwa i lejesz to co chcą. Przyznajesz, opłacasz składki i informujesz o tym KRUS. Sami wyrejestrują.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 16:54

Elmer pisze:"J
Albo jesteś złośliwa i lejesz to co chcą. Przyznajesz, opłacasz składki i informujesz o tym KRUS. Sami wyrejestrują.
dość nie ludzka propozycja tak jak i nasza ustawa nowa- ELMER

czy ktoś ma inne propozycje
zuzzanna

Napisano: 04 cze 2014, 18:00

zuzzanna pisze:
Elmer pisze:"J
dość nie ludzka propozycja tak jak i nasza ustawa nowa- ELMER

czy ktoś ma inne propozycje
Elmer tak to ujął, ze nic dodac nic ując
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 18:09

EWAlu tez tak do tego podchodzisz
zuzzanna

Napisano: 04 cze 2014, 18:15

zuzzanna pisze:EWAlu tez tak do tego podchodzisz
powiem szczerze, że na razie nie mam rolników ubezp. na wniosek .. wszyscy z obowiązku ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 18:48

ewalu pisze:
zuzzanna pisze:EWAlu tez tak do tego podchodzisz
powiem szczerze, że na razie nie mam rolników ubezp. na wniosek .. wszyscy z obowiązku ;)
dodam jeszcze, że zmuszanie rolników ubezp. w KRUS na wniosek do obowiązkowego ubezpi. w ZUS uważam za największa głupotę i niesprawiedliwość :roll:
okresy składkowe z zusu i krusu się nie łączą i taka osoba może zostać z przysłowiową ręką w nocniku :)
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 19:10

właśnie o to mi chodzi. bo mam sytuacje że kobieta jest w Krusie od 20 lat od 5 lat na wniosek. jej dochodem jest tylko 200 zł FA i 165 zł ZR utrzymuje sie z groszowej emerytury matki, którą i tak zapewne wydaje w całości na leki. wiem że to świadczenie jest jej bardzo potrzebne ale ona powiedziała, że z KRUSu nie zrezygnuje jak coś to woli zrezygnować z tego świadczenia i nie ubiegać się o nie. - i to jest polityka naszego Państwa o zapewnieniu godziwej starości ludziom.
zuzzanna

Napisano: 04 cze 2014, 19:27

zuzzanna pisze:właśnie o to mi chodzi. bo mam sytuacje że kobieta jest w Krusie od 20 lat od 5 lat na wniosek. jej dochodem jest tylko 200 zł FA i 165 zł ZR utrzymuje sie z groszowej emerytury matki, którą i tak zapewne wydaje w całości na leki. wiem że to świadczenie jest jej bardzo potrzebne ale ona powiedziała, że z KRUSu nie zrezygnuje jak coś to woli zrezygnować z tego świadczenia i nie ubiegać się o nie. - i to jest polityka naszego Państwa o zapewnieniu godziwej starości ludziom.
no to zostaje ci :
Elmer pisze:"
Albo biorą wszystko na klatę i kłamią w oświadczeniu, że są z obowiązku. Ty im wierzysz i nie sprawdzasz.
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 19:28

chyba mój charakter nie nadaje się do tej pracy
zuzzanna

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny