ZDO A ŚWIADCZENIE CHOROBOWE??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 04 cze 2014, 14:25

CZY ZDO SIĘ NALEŻY JESLI W TYM OKRESIE PAN MIAŁ ŚWIADCZENIE CHOROBOWE ZASIŁEK Z KRUSU I OPŁACA KRUS BO JEST ROLNIKIEM?????A ŚWIADCZENIE REHABILITACYJNE :?: :?: :?: :?: JAK TO JEST BNALEŻY SIĘ CZY NIE :?: :?: :?:
Nina...

Napisano: 05 cze 2014, 8:37

pomozecie coś :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Nina.........

Napisano: 05 cze 2014, 8:55

Przyjęłaś oświadczenie o zaprzestaniu ? Jeżeli tak, co Cię obchodzi zasiłek chorobowy ? Ty czasami chorujesz, to i rolnik też człowiek i też może czasami niedomagać. Gdyby nie był rolnikiem, to zadawałabyś takie pytania ?
niunia

Napisano: 05 cze 2014, 9:29

no ja niestety mam identyczny przypadek, kobieta na KRUSIE przebywa już od grudnia 2013 na zasiłku chorobowym i raczej będzie odmowa na ZDO (długi pobyt w szpitalu, zwolnienia "leżace" ipt.)
malgo1
Stażysta
Od: 29 maja 2014, 6:56
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2014, 10:20

U NAS ROLNICY ODMOWY. NAPISALI ZE ZAPRZESTALI A NA WYWIADZIE SIE OKAZUJE ZE W POLU. TAK RADZI PRAWNIK MUW I MY TAK ROBIMY I BEDA SIE ODWOŁYWAC.
SARAAA

Napisano: 05 cze 2014, 10:25

to już po polu nie można chodzić?
A może to jego hobby?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2014, 10:35

Elmer pisze:to już po polu nie można chodzić?
A może to jego hobby?
na wsi parku nie ma, żeby alejkami spacerować :lol:
a tak na poważnie osoby. które pobierają śp też tak sprawdzacie ??? u mnie znam osobiście 4 mamusie, które pracują na czarno
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2014, 10:57

Nina... pisze:CZY ZDO SIĘ NALEŻY JESLI W TYM OKRESIE PAN MIAŁ ŚWIADCZENIE CHOROBOWE ZASIŁEK Z KRUSU I OPŁACA KRUS BO JEST ROLNIKIEM?????A ŚWIADCZENIE REHABILITACYJNE :?: :?: :?: :?: JAK TO JEST BNALEŻY SIĘ CZY NIE :?: :?: :?:

ALE JA O TO PYTAŁAM
NINA....

Napisano: 05 cze 2014, 11:05

ustawa tego nie reguluje. Nie znajdziesz podstawy do odmowy, chyba, że pójdziesz w ryzykownym kierunku - była chora, nie mogła świadczyć opieki w danym okresie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2014, 11:28

A ŚWIADCZENIE REHABILITACYJNE TEŻ NIE???
NINA....

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x