odplatnośc za rodzica
odplatnośc za rodzica
Jestem zobowiązana do ponoszenia cześci kosztów za pobyt rodzica w DPS. Moje pytanie jaka jest forma prawna tej czynnoścu wzgledem mnie tj. decyzja administracyjna czy umowa?
Zastanawiam sie czy opieka społeczna moze zobowiazac mnie do platności przez decyzje administracyjną?
Zastanawiam sie czy opieka społeczna moze zobowiazac mnie do platności przez decyzje administracyjną?
Re: odplatnośc za rodzica
dla mnie jest to logiczne, a jak ma sie to do tego ze MOPS straszy mnie decyzja administracyjna, ponoc SKO ma podtrzymac ich decyzja potem odwolanie do sadu administracyjnego a ostatecznie postepowanie skarbowe, ktore sciagnie pieniadze gdy nie zgodze sie na ich warunki.
Czy takie dzialanie jest zgodne z prawem.
Czy takie dzialanie jest zgodne z prawem.
osrodek pomocy społecznej skad skierowana jest osoba do dps-u wydaje decyzje o skierowaniu do dps-u oraz decyzje o odpłatnoęci za pobyt w dps, z decyzji o odplatności powinno wynikac kto ile placi tj, mieszkaniec - 70% swojego dochodu, zstepni- w zaleznosci od dochodu i gmina. decyzje taką otrzymuja takze osoby zobowiazane do odplatności, ale z osobami tymi kierownik ośrodka podpisuje umowę o wysokości odplatności za pobyt czlonka rodziny w dps
dziekuje za odpowiedz... a co w przypadku kiedy nie zgodze sie na zmiane umowy i podwyzszenie kwoty ktora nalezy doplacac do pobytu w DPS?
dobrze ale kto zglasza sprawe do sadu? ja czy opieka? i ktory sad rodzinny czy administracyjny?
Oprócz odplatnośc za rodzica - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze
Zol na cito
dochód osoby ubezwłasnowolnionej
umowa
transport
nowe szkolenia Zapraszamy www.css202.pl
Wywiad alimentacyjny dla DPS. Pytanie. Proszę o pomoc
Renta rodzinna- od kiedy można zmienić dec. w sprawie odpłatności
wywiad w DPS
WYKSZTAŁCENIE DYREKTORA/KIEROWNIKA
ZOL a gorący posiłek
Umieszczenie dziecka w DPS - zgoda sądu