odpłatnośc za schronienie

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~Dominika

odpłatnośc za schronienie

Post autor: ~Dominika »

witam
dostalysmy note obciazajaca za pobyt w schronisku , nie mamy podpisanej umowy i nie bylo wydanego skierowania mam pytanie jak to powinno wygladac? co powinnismy zrobic teraz?
zaplacic za pobyt za sierpien i wrzesien jako zasilek celowy? czy jako schronienie wystawic decyzje/ a co z umowa?
prosze o rade mamy pierwszy taki przypadek
~Dominika

Re: odpłatnośc za schronienie

Post autor: ~Dominika »

bardzo prosze o rade ,nie wiem co mam z tym zrobic
~ale

Post autor: ~ale »

odesłac bo mamy pazdziernik
~herbi

Post autor: ~herbi »

nie płacić - odesłac z zaznaczeniem, że ustawa o pomocy społecznej przewiduje tylko i wyłącznie zwrot kosztów m-dzy gminami / OPSami/.

Zwrotu dokonujesz OPS owi z tamtej gminy i to tylko wtedy jeżeli OPSwydał decyzje u umieszczeniu go w schronisku.
Jeżeli schronisko samo go przyjęło, bez żadnej decyzji, to nie ma podstaw do żadania zwrotu czy obciążania notą.
~Mek

Post autor: ~Mek »

Gmina przyjęcia - płaci za pobyt. Jak śię uda!!!!Klient powinien wrócić do miejsca Zameldowania. I to jest dziwne Jest Demokracja. Jest potrzebny prawnik do decyzji. Życzę powodzenia
ODPOWIEDZ