problem

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~karolina

problem

Post autor: ~karolina »

zwróciła się do mnie moja dobra znajoma o pomoc.jej mąż od kilku lat pije, widziałam to wcześniej, ale nie myślałam,że jest tak źle.napiszcie prosze w jaki sposób pomóc jej, jakie ma zrobić piewrsze kroki, gdzie ma sie udać, do kogo?
~kasia

Re: problem

Post autor: ~kasia »

Złożyć wniosek o objęcie leczeniem do GKRPA
~Mek

Post autor: ~Mek »

Jak wyżej !!!!
~k

Post autor: ~k »

a może lepiej do dzielnicowego .to komisja otrzyma komplet dokumentów . Ja otrzymałam sam wniosek i się bujam.
~r.

Post autor: ~r. »

Karolina, a w jakiej instytucji pracujesz? Reprezentujesz GKRPA? Jeśli tak, to od policji nie otrzymasz kompletu dokumentów. Komisja r.p.a posiada ustawowe uprawnienia i kompetencje do prowadzenia postępowania w sprawie zobowiązania osoby do podjęcia terapii odwykowej. Informacja z policji może potwierdzać (lub nie) istnienie problemu. Wniosek do komisji o podjęcie działań w stosunku do osoby nadużywającej alkoholu może złożyć każdy, kto dostrzega problem.
~k

Post autor: ~k »

Ja otrzymuję komplet dokumentów . wywiad notatki . interwencje itp. Dla komisji jest bardzo pomocne.
ODPOWIEDZ