odwieszenie wypłaty dodatku mieszkan. - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 sie 2017, 14:46

witam.mam pytanie . wstrzymałam dm z powodu zaległości czynszowych , teraz wnioskodawca przyniósł mi potwierdzenie o całkowitym spłaceniu zaległości.Tylko nie wiem czy mam to zrobić decyzją administracyjną bo w ustawie nie jest konkretnie napisane , jeżeli tak to proszę o wzór takiej decyzji
Anna1811
Praktykant
Od: 30 cze 2017, 11:00
Zajmuję się: DM

Napisano: 10 sie 2017, 10:46

Był ostatnio tu taki wątek... Na szkoleniu wpajano nam, że odwieszenie czy wygasniecie w tym przypadku następuje z mocy prawa i nie trzeba decyzji. Osobiście nie zgadzam się z tym. Wychodze z założenia, że jesli coś było wstrzymane decyzją, to wznowienie czy wygasniecie również powinno nastapić w drodze decyzji. Ale może nie mam racji...
Za radą radcy prawnego piszę wtedy pismo, ze: uregulowała, doniosła zaświadczenie i wznawia się wypłate razem z zaległymi. Wysyłam pismo do osoby zainteresowanej i do zarządcy lokalu.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 10 sie 2017, 12:06

Wygaszenie bez decyzji, wznowienie jak najbardziej decyzją. Przynajmniej my tak robimy.
Gość
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 11:23
Zajmuję się:

Napisano: 15 sie 2017, 21:43

Jeśli spłacono w terminie, a wstrzymanie było decyzją, to wydaje się potrzebna nowa decyzja uchylająca tamtą, nieprawdaż?
Jeśli nie spłacono w terminie, to dodatek wygasa z mocy ustawy (art. 7.11).
Nigdzie nie znajduję przepisu o czynnym „wygaszaniu”.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 16 sie 2017, 9:28

Uzupełniam
Maxima pisze: piszę wtedy pismo
Pismo kontra prawomocna decyzja administracyjna? Coś mi tu nie pasuje.
No zgoda, niech będzie pismo, tylko trzeba pamiętać, by tam były przynajmniej co najmniej wszystkie składniki przewidziane w art. 107 Kpa. Sama nazwa i forma nieistotne. Zgadzamy się?
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x