Nie chca wyplacic zaleglego dodatku - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 sie 2017, 19:15

Witam

Mam problem z dodatkami mieszkaniowymi.
Nalezy mi sie dodatek od lipca. Oczywiscie decyzje odebrałam w terminie. Niestety w lipcu srodkow nie otrzymałam. Poczatku poinformowano mnie ze poszly na konto a ich nie ma i oni nie wiedza jak to możliwe. Potem ze mialam odebrac w kasie banku jednak ja zaznaczylam nr konta. Na koncu stwierdzila ze mi nie przeleja bo juz nie przelewaja i dostane spłata w sierpniu. Dzis otrzymałam dodatek jednak tylko za sierpień. W tytułe przelewu pisze ze sierpień. Dodatkowo w lipcu bylam tam osobiscie i mowili ze na sto projekt otrzymam spłate nawet zaznaczali przy mnie w komputerze a kasy znowu nie mam. Co mam z tym zrobic? Oczywiscie znowu mnie poinformuja ze dzien wyplaty minal i mnie spłaca we wrzesniu
Proszę o porade
ensabatnul
Praktykant
Od: 09 maja 2017, 18:18
Zajmuję się: study

Napisano: 10 sie 2017, 7:47

W takiej sytuacji idź do kierownika lub dyrektora Ośrodka i z nim rozmawiaj. Niemożliwe, aby dodatek za lipiec przepadł. A może przez pomyłke wypłacili włascicielowi lokalu? Żądaj wyjaśnień, a przed rozmową połoz telefon na biurku i uporzedź, że rozmowę nagrywasz. Masz takie prawo.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 15 sie 2017, 21:24

Jeśli rozmowy okażą się mało skuteczne, to skuteczny bez wątpienia będzie pisemny monit, (najlepiej za potwierdzeniem odbioru) w którym trzeba wyraźnie opisać o co chodzi, prosić o wyjaśnienie i o ewentualną wypłatę zaległych dodatków. Jednak UWAGA: dodatki z zasady są przelewane zarządcy i wnioskodawca z nim się rozlicza. Nawet jeśli w tym przypadku pomieszały się kierunki. Z wątku nie wynika, czy w postępowaniu bierze udział zarządca czy nie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x