okropny wyzysk

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: okropny wyzysk

Post autor: ~Kasia »

Mateusz skontaktuj sie z kierownikiem OPS-u oni pojada tam i sprawdza co sie praktycznie dzieje co ta kobieta kombinuje kamery tak caly dowud gdzie zamontujesz zeby byly niewidoczne jesli by ci sie udalo zamontowac kamery to caly dowod masz bezposrednio do prokuratury w tym momecje ona by startowala z paragraf 270 kk i ty mialbys sprawe wygrana bo wtedy opieke sprawowal bys ty a sasiady Mateusz nie chodza nikt nic niewidzi nieslyszy co sie dzieje z ciotka i wojkiem z tego co wiem kierownik z pracownikiem socjalnym nad taka rodzina powinien miec wglad zglos do OPS- to co pisales niech dzialaja od tego sa.
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Matelusz jak ci zalezy na cioci i wujku to szybko dzialaj a to ze uwas jest burmistrz a unas wojt to jest to samo w jednej osobie,Pozdrawiam.
Kasia
~Mateusz

Post autor: ~Mateusz »

Wielkie dzięki Kasiu za pomoc :)
Zrobię co w mojej mocy i napiszę jak będą dalsze problemy. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
~Mateusz

Post autor: ~Mateusz »

Ehh zależy tylko właśnie dowiedziałem się, że nie mam żadnego wsparcia. Nawet matka boi się coś z tym robić, mówi żebym narazie czekał. Nie wiem czy sobie z tym poradzę... mam 20 lat
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Mateusz~mama twoja sie boj czego jest zastraszona przez w/w osoby sam nic nie zrobisz chociaz zebys mial swiadkow albo jakis argument dowodowy,ale jdz do w/w urzedow kyre wymienilam ci wczoraj i zapytaj,Mateusz do odwaznych swiat nalezy walcz sam o ciocie i wojka jak mama niechce.
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Mateusz wiem ze jak cos takiego jest lub dzieje sie to niewiadomo gdzie sie kierowac najpierw jdz do ops~u i burmistrza to jest jch obowiazkiem sprawdzenie zrobienie wywiadu bo to sa starsi ludzie tylko musisz zgosic czy ciocia z wojkiem naleza do tej samej gminy co ty?
Kasia
~Bartek

Post autor: ~Bartek »

odpowiedzialność za wykrycie potencjalnego przestępstwa na OPS - wizyta pracownika socjalnego nic nie zmieni, skoro wszystkie informacje zgromadzone w toku wywiadu będą pochodzić od OPIEKUNA PRAWNEGO. Zwiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa i niech sami zdecydują czy bedą \"montować kamerki\" i czy rewelacje Mateusza wogóle mają jakieś podstawy. Bo mam wrażenie, że żal mu tyłek ściska, że to nie on dysponuje rentami wujostwa...
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Bartek ~nie pisz tak bo to jest zal dla tych osub z jednej strony moze i sciska ale zrozum ze jak cos jest nie tak a Mateusz i mama o tym wiedza ma prawo powiadomic wlasciwe organy osrodek pomocy spolecznej i wojta musi pracownik socjalny z kierownikiem przeprowadzic wywiad srodowiskowy u ciotki i wojka jak rowniez wywiad sasiadow bo jeden sasiad jest zawsze niewiarygodny.Bartek nie pisz ze zal dupe sciska i leci na kase skad wiesz moze faktycznie cos tam jest nie tak.Mateusz jesli wie ze jest cos nie halo powinien pujsc do dzielnicowego i powiedziec jaka jest sytuacja.Bartek moze wiesz ty cos wiecej doradz im.
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Bartek~spisz?
Kasia
~folwark zwierzecy

Post autor: ~folwark zwierzecy »

Kasiu jak chcesz pisac to naucz sie. weż słownik, bo robisz takie byki ze wstyd....
ODPOWIEDZ