okulary - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 19 gru 2013, 14:05

Pracownik dostaje zdolność do pracy w okularach. Dostaje zlecenie na receptę i zgodnie z naszym zarządzeniem pokrywamy mu częściowo zwrot kosztów. Interesuje mnie jak to wygląda w aktach pracownika. W aktach pracownika, które dostałam mam i zaświadczenie lekarskie i ksero naszego zarządzenia i wniosek o zwrot kosztów i zaświadczenie od lekarza potwierdzające konieczność zakupu okularów. A co właściwie powinnam mieć w aktach osobowych, a co dziewczyny z księgowości powinny mieć pod fakturą? Podpowie ktoś jak to powinno być?
~mm102

Napisano: 19 gru 2013, 17:39

księgowość: podanie o zwrot kosztów z załączona fakturą i zaświadczeniem lekarskim dot. pracy w okularach
akta: zaświadczenie lekarskie
~alex

Napisano: 19 gru 2013, 23:01

tak jak alex
~elka

Napisano: 17 lut 2016, 14:53

czy pr. socjalnym należy się zwrot za okulary? pracuję w terenie i w biurze przy komputerze, jak to u was jest- u nas ma to pokryć dodatek 250 zł
wacek

Napisano: 18 lut 2016, 10:00

dodatek 250zł jest za pracę w terenie, a okulary za prace przy komputerze - to dwie różne rzeczy. nikt nie może cie zmusić żebyś sobie sam finansował okulary z dodatku. jeśli jest zarządzenie o refundacji za okulary, to powinno dotyczyć wszystkich pracowników. sprawdź co masz w zarządzeniu.
Miłka

Napisano: 18 lut 2016, 15:19

3 dni w terenie, jest takie zarządzenie, a realia inne
wacek

Napisano: 25 lut 2016, 14:39

ja jeszcze robię takie zobowiązanie dla pracownika i wkładam do akt osobowych: Zobowiązuję się na swoim stanowisku pracy wykonywać czynności w okularach zgodnie z zaleceniem lekarza medycyny pracy
AniaSel

Napisano: 25 lut 2016, 21:54

wacek pisze:czy pr. socjalnym należy się zwrot za okulary? pracuję w terenie i w biurze przy komputerze, jak to u was jest- u nas ma to pokryć dodatek 250 zł
Nie pracownikom socjalnym a wszystkim pracownikom pracującym przy komputerze, przynajmniej tak u nas jest skonstruowane zarządzenie.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 27 lut 2016, 10:42

heiland pisze:
wacek pisze:czy pr. socjalnym należy się zwrot za okulary? pracuję w terenie i w biurze przy komputerze, jak to u was jest- u nas ma to pokryć dodatek 250 zł
Nie pracownikom socjalnym a wszystkim pracownikom pracującym przy komputerze, przynajmniej tak u nas jest skonstruowane zarządzenie.
u nas też ... 300 złociszy ... właśnie w tym roku skorzystałam i ja po raz pierwszy :mrgreen: :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 15:45

okulary należą się pracownikom pracującym przy monitorach powyżej 4 godzin dziennie a pracownik socjalny 4 godziny powinien być w terenie i z pozostałych 4 obsługuje klientów, opisuje wywiady itp. My nie dajemy bo nie pracują powyżej 4 godzin przy monitorze. Na skierowaniu do medycyny pracy trzeba zaznaczyć - praca przy monitorze poniżej 4 godzin i nie kierują do okulisty i nie ma problemu.
aab

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x