Zmiana dodatku stażowego - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 gru 2013, 6:32

Czy osobie przebywajacej na urlopie rodzicielskim mozna zmniejszyc dodatek stazowy? Zasilek macierzynski wypłaca zus a dodatek stazowy zakład pracy
~Iga

Napisano: 23 gru 2013, 12:19

jak to zmniejszyć, błędnie ustalony?
~irena

Napisano: 23 gru 2013, 21:57

Od 2 sierpnia 2013 r przebywam na rocznym urlopie macierzynskim i do konca października miałam wypłacana kwotę dodatku stażowego w wys. 141 zł od listopada jest to kwota 103 zł. a pracuje juz 9 lat.Stad moje pytanie czy w takim przypadku mozna zmienic wysokość dodatku stazowego kiedy ZUS wypałac mi 80 % przecietnego miesiecznego wynagrodzenia.A zakład pracy owy dodatek.
~Iga

Napisano: 24 gru 2013, 9:43

jeżeli od listopada pracujesz to dodatek jest oskładkowany i dlatego jest mniejszy w kwocie netto do wypłaty bo brutto powinien wynosić 141
~irena

Napisano: 08 mar 2014, 14:25

a słuchajcie co w przypadku, kiedy pracownik przy zatrudnianiu do ops w CV miał wpisane, że odbywał roczny staż z PUP ale w załączonych dokumentach nie miał zaświadczenia i nie został poproszony przez pracownika zajmującego się kadrami o przyniesienie... a w chwili obecnej okazało się, że ma za późno wypłacony dodatek stażowy właśnie o rok ... czy należy mu się wyrównanie ?
~Roma

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x